Mali grad

Močno deževje v četrtek največ škode povzročilo v vasi Podjelša, kjer je hudournik poplavil kletne prostore dveh stanovanjskih hiš

06.08.2010

 

Zaradi močnega deževja poplavil hudournik v vasi Podjelša ter zalil prostore dveh stanovanjskih hiš. Na pomoč takoj priskočila ekipa PGD Kamnik. Občinska uprava se je naslednji dan že sestala s koncesionarjem, podjetjem Hidrotehnik, ki je zadolžen za omenjeni vodotok, ter se že dogovorila za najnujnejše ukrepe.

O poplavah je bil nemudoma obveščen tudi župan Tone Smolnikar, ki je, z željo, da pomaga prizadetim, doživel neprijetno presenečenje, saj ga je z grožnjami napadel Jože Romšak, eden izmed lastnikov poplavljenega objekta. Župan je ponovno poudaril, da urejanje hudournika, ki je v zadnjih letih večkrat poplavil, ter nasploh ostalih hudournikov in voda ni v pristojnosti Občine Kamnik. So pa na občini že večkrat pozvali ARSO in Hidrotehnik, ki opravlja z omenjenim vodotokom, da je hudournik nujno potreben sanacije. Župan dodaja, da je, po nestrokovni oceni, potrebno povečati cestni prepust ob dostopu do kmetije Romšak, in da očitno do večjih količin vode prihaja tudi zato, ker so lastniki travnika gorvodno kar nekaj let spreminjali močvirje v travnik.

Na občini so takoj pozvali koncesionarja – podjetje Hidrotehnik ter se v dopoldanskih urah že sestali s predstavniki podjetja. Po sestanku z županom ter ogledu terena so se dogovorili za najnujnejše ukrepe v prvi fazi – urgentno čiščenje struge ter ureditev prepusta.

 

Koncesionar Komunalno podjetje Kamnik danes z vsemi ekipami na terenu pregleduje nastalo škodo ter že izvaja čiščenje in odstranjevanje škode.

Foto: Matjaž Srša, Damjan Hančič


<< Nazaj | Novice