Mali grad

Mobilna presejalna enota DORA zaključila svoje delovanje v Kamniku

16.11.2011

 

Jutri bo mobilna presejalna enota DORA zaključila svoje delovanje v Kamniku. Mobilna enota je na Glavnem trgu v Kamniku začela delovati 29. marca letos, v sredini junija pa se je preselila na dvorišče pred Dom kulture Kamnik, od koder jo bodo jutri odpeljali v Domžale.

V obdobju sedmih mesecev je bilo na slikanje povabljenih 8.565 žensk iz občin Kamnik, Komenda, Vodice in delno iz občine Mengeš. Slikanja se je udeležilo 5.738 oziroma 67 odstotkov povabljenih žensk.

Državni presejalni program za raka dojk DORA omogoča vsem ženskam med 50. in 69. letom pregled z mamografijo na vsaki dve leti, in sicer z vnaprejšnjim vabljenjem. Ženske, ki ustrezajo merilom za udeležbo v programu DORA, bodo z Onkološkega inštituta Ljubljana prejele pisno vabilo, na katerem bosta že določena datum in ura pregleda. V program pa se lahko naročijo tudi same, če ustrezajo merilom (starostno obdobje in stalno prebivališče v Osrednjeslovenki regiji in Zasavju), in sicer tako, da pokličejo telefonsko številko: 01 5879 561, vsak dan od 9.00 do 11.00 ure, ali pišejo na elektronski naslov: dora@onko-i.si.

Za sodelovanje v programu DORA ženske ne potrebujejo napotnice.


<< Nazaj | Novice