Mali grad

Množično obiskan Novoletni bazar

13.12.2011

 

Popoldan je na Glavnem trgu potekal topel, smeha poln Novoletni bazar v organizaciji Agencije za turizem in podjetništvo Kamnik in VVZ Antona Medveda.

 
   

Rdeča nit Novoletnega bazarja je bila dobrodelnost, saj je bilo na stojnicah na Maistrovi ulici moč kupiti izdelke, ki so jih izdelali otroci s pomočjo staršev in vzgojiteljic na delavnicah v vrtcu. Del izkupička bo namenjen otrokom vrtca Antona Medveda, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin, s čemer jim bomo omogočili bivanje v naravi, ki jih organizira vrtec.

Vstopnica na bazar je bil novoletni okrasek, ki so ga starši skupaj z otrokom naredili doma iz belega jogurtovega lončka. Z omenjenimi »vstopnicami« so tako otroci okrasili novoletno smrečico in olepšali naše mesto Kamnik.

Ob 17. uri sta obiskovalce Novoletnega bazarja pozdravila snežna Vila in pevski zborček vrtca Antona Medveda, nato pa so besedo predali dr. Andreji Eržen, direktorici Agencije za turizem in podjetništvo Kamnik, ki je pohvalila dobro sodelovanje med turizmom in vzgojno varstvenim centrom, katerega rezultat je tudi letošnji Novoletni bazar.

 
   

»Obiskovalci Novoletnega bazarja ste ta dan prižgali lučko upanja za marsikatero družino otrok iz vrtca Antona Medveda,« so bile besede zahvale Renate Hojs, ravnateljice VVZ Antona Medveda. A presenečenj še ni bilo konec. Za to sta poskrbela kamniški župan Marjan Šarec in podjetje Alp Agency d.o.o. v dogovoru z dedkom Mrazom, ki sta otrokom vrtca VVZ Antona Medveda podarila fitnes naprave za otroke. Kamniški otroci bodo tako tudi s pomočjo Apty-ja (Smart toy) skrbeli za ohranjanje zdravega kardiovaskularnega sistema.

 

Sledil je nastop Damjane Golavšek, otroci pa so se seveda najbolj razveselili prihoda dedka Mraza, ki se je po Maistrovi ulici pripeljal s kočijo in jih pozdravil ob in na drsališču.

 

<< Nazaj | Novice