Mali grad

Mlajši dečki in mlajše deklice Plavalnega kluba Kamnik na državnem prvenstvu uspešno zaključili sezono

16.07.2019

 

Mlajši dečki in mlajše deklice Plavalnega kluba Kamnik na državnem prvenstvu uspešno zaključili sezonoV Kranju je od sobote, 13. 7., do nedelje, 14. 7. 2019, potekalo Moštveno in posamično prvenstvo Slovenije za mlajše dečke (letnik 2007 in mlajši) in mlajše deklice (letnik 2008 in mlajše) v 50-metrskem bazenu. Prvenstva se je udeležilo 279 tekmovalcev iz 26-tih slovenskih klubov. Barve kamniškega kluba je zastopalo 9 plavalcev in 5 plavalk pod vodstvom trenerjev Mihe Potočnika in Karmen Kapla, ki so z odličnimi rezultati in doseženimi osebnimi rekordi navduševali ter pokazali velik napredek v plavanju.

Najboljše rezultate so dosegli Rok Vejnovič, Ivana Lukan in Marko Gabriel Končar, ki so osvojili skupno 9 medalj.

Odličja naših najboljših plavalcev:

Kamniški plavalci tudi v štafetnih preizkušnjah niso popuščali. Najboljšo uvrstitev je dosegla kamniška štafeta na 4 x 50 m prosto v postavi: Marko Gabriel Končar, Mark Anej Lapuh, Rok Vejnovič in Matevž Vrhovnik, ki je med 29. ekipami zasedla odlično 7. mesto.

Pohvale si zaslužijo tudi vsi ostali kamniški plavalci in plavalke, ki so na najpomembnejšem tekmovanju sezone izboljšali svoje osebne rezultate in pripomogli, da se je Plavalni klub Kamnik v ekipnem točkovanju med 26-timi klubi uvrstil na izjemno 10. mesto. To so: Taja Klemen, Tajda Spruk, Klara Temnikar, Nina Vrhovnik, Andraž Cencelj, Miha Justin, Mark Anej Lapuh, Bor Mikuš, Liam Negodič in Matevž Vrhovnik.

Plavalcem in trenerjema iskreno čestitamo za izjemne dosežke in uspešno zaključeno plavalno sezono!

Uživajte v zasluženih počitnicah!

Besedilo in fotografije: Helena Končar


<< Nazaj | Novice