Mali grad

Mladinke Calcit Volleyja zanesljivo v osmino finala

25.09.2017

 

Mladinke Calcit Volleyja zanesljivo v osmino finalaMladinke Calcit Volleyja so na območnem turnirju za državno prvenstvo v dvorani Toma Brejca na najboljši možni način začele letošnjo sezono. Varovanke Francija Obolnarja so na prvi tekmi z 2:0 (19, 18) premagale Olimp Ljubljano, nato pa so z 2:0 (12, 18) ugnale še Zgornjo Gorenjsko in se kot prvouvrščena ekipa uvrstile v osmino finala.

Ob Kamničankah se je na turnir v osmini finala uvrstil tudi Olimp Ljubljana, ki je v odločilni tekmi z2:0 (14, 20) ugnal Zgornjo Gorenjsko.

»Veselilo me je, s kakšno energijo so dekleta pristopile k tekmovanju. Z izjemo začetka prve tekme, ko smo do sredine niza zaostajali za Olimpom, smo ostali del obeh tekem odigrali v visokem ritmu, kar se je odrazilo tudi na rezultatu na koncu. Glede na čas, ki smo ga imeli na voljo, sem zelo zadovoljen s prikazanim, vendar nas še vedno čaka ogromno dela, predvsem v uigravanju bloka in obrambe,« je bil z igro svojih varovank zadovoljen Franci Obolnar.

Za mladinke Calcit Voleyja so igrale: Zala Špoljarič, Žana Poljanšek, Aleksandra Stupar, Živa Javornik, Nives Juhant, Alja Somrak, Eva Pogačar, Lana Žužek in Sara Sitar.

Na turnirju v osmini finala, ki bo na sporedu 8. oktobra, domačin turnirja še ni znan, bodo kamniške mladinke v skupini E igrale proti ekipam Mladi Jesenice, Krim Pirnar doors in Olimp Ljubljana.

Izidi območnega turnirja v dvorani OŠ Toma Brejca

Calcit Volley - Olimp Ljubljana          2:0 (19, 18)

Zgornja Gorenjska - Žirovnica            2:1 (-22, 19, 11)

Calcit Volley - Zgornja Gorenjska      2:0 (11, 20)

Olimp Ljubljana - Žirovnica                2:0 (12, 18)

Zgornja Gorenjska - Olimp Ljubljana 0:2 (-14, -20)

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice