Mali grad

Mladinci Calcita zanesljivo na četrtfinalni turnir, mladinske s prvega mesta na četrtfinalni turnir

29.09.2014

 

Mladinci Calcita zanesljivo na četrtfinalni turnir

Čeprav je trener kamniških mladincev Gregor Hribar s svojimi varovanci na območni turnir odšel z nekaj negotovosti, so tekme v Kočevju pokazale, da imajo v Calcit Volleyballa tudi v letošnji sezoni nadarjeno generacijo, ki se je zanesljivo uvrstila v četrtfinale državnega prvenstva. Po zmagi nad Kočevjem so Kamničani brez izgubljenega niza premagali še Žirovnico, ki se je kot v četrtfinale uvrstila kot drugouvrščena ekipa.

Na svoji prvi tekmi skupine B območnega turnirja v Kočevju, so odbojkarji Calcit Volleyballa s pol moči premagali domačo ekipo. Kočevci gostom niso bili dorasel nasprotnik, o čemer priča tudi njihovo doseženo število točk. V prvem nizu so jih dosegli le pet, v drugem pa dve več. Kamničani so tekmo začeli v postavi Rok Forštnarič na mestu organizatorja igre – občasno ga je menjal Tom Sojer -, na mestu sprejemalcev sta igrala Gašper Hribar in Nejc Močnik, v bloku sta bila Jan Pibernik, ki ga je na servisu menjal Jan Jurič, in Luka Lazar, na mestu korektorja je igral Teo Podobnik, katerega je občasno menjal Leon Lombergar ter na mestu prostega igralca Metod Golob.

Ker je na drugi tekmi Žirovnica premagala KekoOpremo Žužemberk, je o prvem mestu na turnirju odločala tekma med Calcitom in Žirovnico, ki je lani Kamničanom preprečila napredovanje na polfinalni turnir. Trener Gregor Hribar se je tudi na tej tekmi odločil za isto postavo kot na uvodni tekmi turnirja s Kočevjem – le sredi prvega niza je Forštnariča zamenjal Sojer in nato v igro ostal do konca tekme -, in z njo vztrajal do konca tekme. Za menjave, razen pri servisih, kjer se je izkazal Jan Jurič, niti ni bilo razloga, kajti mladi Kamničani so prikazali zelo dobro igro in premagali tudi Žirovničane ter se kot prvouvrščena ekipa uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva.

"Čeprav na prvem tempu nismo bili najbolj uspešni, neizkoriščen je bil predvsem kapetan Luka Lazar, smo ves čas vodili. Zadovoljen sem bil predvsem s pristopom in odlično igro obeh sprejemalcev, ki sta z liberom omogočila dobre napade - podajalca sta bila na težki preizkušnji, saj sta zelo mlada, a sta zdržala pritisk. V igro na turnirju ni stopil le Anže Muršak," je po zmagi na turnirju v Kočevju povedal Gregor Hribar, trener mladincev Calcit Volleyballa.

Izidi območnega prvenstva za mladince

S prvega mesta na četrtfinalni turnir

Mladinke Calcit Volleyballa so na včerajšnjem območnem turnirju za uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva, ki je bil v dvorani OŠ Sostro, zanesljivo osvojile prvo mesto. Nekaj več težav so imele le na uvodni tekmi z ekipo Ljubljane Volley, na drugi pa so brez izgubljenega niza premagala vrstnice iz Kranja. Na četrtfinalnem turnirju, ki bo na sporedu 26. oktobra, se bodo pomerile z ekipami Mladi Jesenice, Žirovnice in Triglava.

Varovanke Tanje Božinović so se na prvi tekmi turnirja v Sostrem pomerile z domačo ekipo, ki je bila izredno motivirana, in ki je skušala na vsak način presenetiti Kamničanke. Z odličnim servisom in igro v obrambi so gostjam povzročale veliko težav, v ekipi Calcita pa se je opazila neuigranost treh igralk prve članske ekipe Calcita, Lane Ščuke, Klare Kregar in Maje Forštnarič s podajalko Ano Pibernik (letnik 1999), pri kateri je bilo prisotno tudi nekaj treme. Vendar so prvi niz Kamničanke vseeno dobile na petnajsti točki. Toda v drugem so Ljubljančanke še bolj „pritisnile“ s servisom, v težavah se je znašla predvsem Tina Novak, ki je bila posledično slabša tudi v napadu. Njena menjava Neža Repnik je ob koncu drugega in začetku tretjega niza sicer izboljšala sprejem, vendar žal ni bila zanesljiva v napadu, zato se je Novakova vrnila v igro, Kamničanke pa so v tretjem nizu le strle odpor borbenih Ljubljančank. Končni izid je bil 2:1 (15, -22, 11) za Calcit Volleyball

Veliko boljšo igro so kamniške mladinke prikazale v dvoboju s Kranjčankami. V prvem nizu so odbojkarice Triglava nekaj časa še držale korak s Kamničankami, v drugem pa je do veljave prišla večja kakovost Lane Ščuke, Klare Kregar, Maje Forštnarič in soigralk, ki so nasprotnicam prepustile le šest točk ter se z izidom 2:0 (19, 6) zanesljivo uvrstile na četrtfinalni turnir. Nanj so se z zmago proti Ljubljani Volley, 2:0 (22, 23) uvrstile tudi Kranjčanke.

"Na prvi tekmi se nam je zelo poznala neuigranost naše mlade podajalke z igralkami, ki igrajo v naši prvi članski ekipi. Toda s potrpežljivo in vztrajno igro smo popravljali in izboljševali svojo igro, hkrati pa se uigravali, kar se nam je na koncu obrestovalo. Podaje so našle svoje pravo mesto, v napadu se je razigrala Lana Ščuka, Maja Fošrštnarič in Klara Kregar sta odlično blokirali, Klara tudi napadala, najbolj zanesljiva pa je bila prosta igralka Neli Šubelj, ki je odlično odigrala obe tekmi. Na drugi nam je bilo že veliko lažje, saj je bila ekipa že bolj uigrana. Špela Lazar, ki je v tej sezoni novinka na mestu blokerke, je odlično odigrala prvo tekmo, na drugi pa ji je na polovici prvega niza popustila zbranost, zato jo je zamenjala štirinajstletna Eva Pogačar, ki se je izkazala tako v bloku kot na servisu," je po turnirju v Sostrem povedala Tanja Božinović.

Za Calcit Volleyball so igrale: Tina Novak, kapetanka ekipe, Lana Ščuka, Klara Kregar, Maja Forštnarič, Ana Pibernik, Špela Lazar in Neli Šubelj, Neža Repnik, Tjaša Gregorinčič, Tjaša Gadža, Ana Špoljarič, Patricija Porovne Černe, Sara Sitar in Lara Koritnik.

Izidi območnega prvenstva za mladinke

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Tine Forštnarič


<< Nazaj | Novice