Mali grad

Mladinca Zupančič in Kranjc na državnem prvenstvu v maratonu z odličjem, Boštjan Hribovšek med člani peti

22.09.2013

 

Gorski kolesarji so se v Škofji Loki pomerili za naslove državnih prvakov v maratonu. V moški konkurenci na 82 kilometrov je slavil Lenart Noč, najboljši član kamniškega Calcit Bike Teama pa je bil Boštjan Hribovšek na petem mestu. Na 57,8 kilometra dolgi progi je zmagal mladinec kamniškega moštva Peter Zupančič, Gregor Krajnc pa je bil tretji.

Zmagovalcu Noču je bil še najbližje nekdanji gorski kolesar Luka Mezgec, ki vrhunske rezultate zdaj dosega med cestnimi kolesarji. Za Nočem je Mezgec, ki živi v Kamniku, zaostal sedem minut in šest sekund. Na tretjem mestu je končal Blaž Pristovnik.

Pravi boj za peto mesto pa sta celotno dirko bila Boštjan Hribovšek in Matjaž Budin. Ves čas sta vozila skupaj, na koncu pa je Hribovšek ciljno črto prečkal le štiri desetinke pred Budinom.

Tokrat najboljši calcitovec je po tekmi povedal: »Šlo je v redu. Na začetku smo šli malo z rezervo. Prevelika razlika se je naredila do tretjega mesta, ki je še bilo dosegljivo, do konca ga nismo več dobili nazaj. S samo dirko sem zadovoljen, proga je bila suha, bil je lep maratonček. Z Budinom sva na koncu na klancu ostala sama. Nisem imel najbolj svežih nog. Bil je zraven, ko sem mu hotel uiti. Na koncu sem si rekel, da počakam do 500 metrov pred ciljem. Zadnje ovinke sem izkoristil, da sem bil spredaj. Malo mi je žal, ker nisem prišel do tretjega mesta.«

Korošec je v absolutni konkurenci končal na desetem mestu. Bil je edini mlajši član med prijavljenimi tekmovalci, kljub nekaj tehničnim težavam pa je bil po dirki zadovoljen. »Šlo mi je dobro. Bil sem v drugi skupini od starta, nisem šel s prvimi. Prvi spust se mi 'feltna' ni več vrtela. Moral sem poganjati. Če ne bi poganjal, bi šel menjalnik. Ko sem zamenjal, sem napredoval,« je dejal Rok.

Na 57,8 kilometra dolgi progi je s konkurenco suvereno opravil Peter Zupančič. Na prvem merjenju časa mu je lahko sledil le klubski kolega Gregor Krajnc, ki je nato v drugem krogu omagal in zdrsnil na tretje mesto. Med Zupančiča in Krajnca se je vrinil Rok Naglič.

»Zadovoljen sem. To je bil cilj za konec sezone. Izpolnil sem ga. Treniral sem le za to. Na tekmi se je odvijalo tako kot sem želel. Imel sem dosti moči. Vesel sem zmage. Na pol tekme sva bila z Grego skupaj, ko se je začel drugi krog je popustil na klancu. Šel sem svoj ritem, on je popustil in bil na koncu tretji,« je po tekmi sporočil Peter.

Žensko dirko je dobila calcitovka Tina Perše, a sta bili na startu le dve tekmovalki; edina tekmica Peršetove Nina Homovec dirke ni končala.

Besedilo: PR CALCIT BIKE TEAM


<< Nazaj | Novice