Mali grad

»Mladi za boljši svet«

08.05.2012

 

Dopoldan se je župan Marjan Šarec v Domu starejših občanov Kamnik udeležil prireditve »Mladi za boljši svet«, ki se odvija v okviru Tedna Rdečega križa, kjer posamezna območna združenja s prireditvami in različnimi dejavnostmi skušajo predstaviti svoje delovanje. Tradicionalno prireditev v Domu starejših občanov Kamnik, pri kateri sodelujejo vse generacije, so popestrili učenci in učenke Osnovne šole Frana Albrehta, ki so pod budnim očesom učiteljice Metke Bizjak izdelali darila. Za kulturno dogajanje pa so, pod vodstvom učiteljev in učiteljic, poskrbele učenke in učenci Podružnične šole Nevlje. S petjem, plesanjem, recitacijami in igranjem na harmoniko so popestrili dan starostnikov, ki se vsakoletnega srečanja izredno veselijo, saj jim učenci s svojo iskrivostjo in živahnostjo polepšajo dan, prikažejo svoje spretnosti in znanje ter spoznavajo življenje v Domu.

Župan Marjan Šarec je ob tej priložnosti pozdravil vse starostnike in uslužbence Doma starejših občanov, ki skrbijo za naše občane ter poudaril, da je zagotavljanje kakovostnega sožitja vseh generacij preko podobnih prireditev, kot je današnja, izrednega pomena za kakovostno staranje. »Odnose med ljudmi je treba v teh težkih časih, ko nas gospodarska in finančna kriza spremlja na vsakem koraku, negovati, strpnost med generacijami pa naj bo vodilo vseh nas«, je še povedal župan.

Aktivnosti in dejavnosti v okviru Tedna Rdečega križa bodo v občini Kamnik potekale tekom celega tedna. Jutri bo Helena Sterle izvedla »bubalanto« za predšolske otroke (otroci zdravijo svoje bolne igrače), razdeljevalo se bo hrano socialno ogroženim, lahko pa se udeležite dneva odprtih vrat Območnega združenja Rdečega križa Kamnik. V tem tednu bodo na OŠ Šmartno v Tuhinju in OŠ Marije Vere mentorice prikazale najnujnejše ukrepe prve pomoči.  V soboto, 12. maja, pa bodo v Komendi na »Mehurčkovem dnevu« merili krvni sladkor.

Doplačilna znamka in vozovnica Tedna Rdečega križa Slovenije 2012

V tradicionalnem Tednu Rdečega križa Slovenije, ki bo potekal od 8. do 15. maja 2012, bo na vseh poslovnih enotah Pošte Slovenija v prodaji  2.600.000 doplačilnih  znamk, v vrednosti 0,15 EUR, na vseh železniških in avtobusnih postajah v Sloveniji pa 25.000 doplačilnih vozovnic v enaki nominalni vrednosti (0,15 EUR).

Rdeči križ Slovenije za prodajo doplačilnih znamk za vsako poštno pošiljko v notranjem in mednarodnem prometu (razen za knjige, revije in časopise) in prodajo doplačilnih vozovnic v notranjem in mednarodnem prometu pooblašča Zakon o Rdečem križu Slovenije, Uradni list Republike Slovenije, št. 7, z dne 4. 2.1993 in 79/10).

Zbrana sredstva bo Rdeči križ Slovenije namenil v humanitarne namene!

 


<< Nazaj | Novice