Mali grad

Mladi v Zgornjem Tuhinju: »Oče, mama – hvala vama!«

29.03.2017

 

Mladi v Zgornjem Tuhinju: »Oče, mama – hvala vama!«Marec je mesec, ko se vse prebuja in brsti, ko je na pohodu preporod življenja. Poleg tega je to mesec, ki kar kipi od raznih praznikov žena in mater tež mož in očetov. Tudi to je bil razlog, da smo se mladi v Zgornjem Tuhinju povezali in pripravili prireditev »Oče, mama – hvala vama!«

V nedeljo, 26. marca 2017, je dvorana na Lazah pokala po šivih, saj vsi obiskovalci niso uspeli dobiti prostega sedeža, ko so prišli v želji, da bi bili priča točkam otrok in mladine tuhinjskega konca. Samo prireditev so spretno krmarili povezovalci Ana Pančur, Lucija Železnik in Domen Hribernik, slednji pa je skupaj z Danijelom Kirnom in Tomažem Piršem nastopil tudi v krajšem skeču o maminem dnevu. S tremi pesmimi se je predstavil tudi cerkveni otroški pevski zbor iz Tuhinja pod vodstvom Špele Jeglič in v spremljavi Špele Kadunc ter Zale Levec.

Kitaristke Julia Kadunc, Laura Lipovšek in Lara Pungartnik so pod mentorstvom Janija Kortnika pripravile in izvedle dve točki, harmonikaša Tadej Lipovšek in Nejc Pirš pa sta dodobra ogrela publiko z dvema skladbama. Program so obogatili tudi igralci Urban Koncilja, Urška Levec ter Eva in Lara Pungartnik, ki so pod mentorstvom Karin Bajde pokazali, kako je hudo, ko se čaka na mamo. Predstavili so se tudi najmlajši, ki so publiki v dvorani recitirali pesmi, in sicer so suvereno nastopili Erika in Maja Levec, Katarina Šarc ter Ožbej Jeglič, poleg njih pa je svojo glasbeno točko predstavila še družina Pungartnik.

Bogat program so omogočili Kulturno društvo Tuhinj, Župnija Zgornji Tuhinj in Župnijska Karitas Tuhinj, za skromna darilca, ki so jih mamice prejele ob koncu prireditve pa je poskrbela Maja Poljanšek z veroučenci.

Vsekakor so si bili obiskovalci prireditve enotni, da ima tuhinjska kultura številen podmladek, ki bo s svojimi talenti lahko še dolgo razveseljeval bližnjo in daljno okolico.

Besedilo: Monika Jeglič
Fotografije: Špela Jeglič


<< Nazaj | Novice