Mali grad

Mladi so bili aktivni in niso ostali skrivni

24.04.2019

 

Mladi so bili aktivni in niso ostali skrivniObčina Kamnik je včeraj v sodelovanju z Mladinskim svetom Kamnik ter Zavodom Mladinski center Kotlovnica Kamnik organizirala okroglo mizo na temo Strategija za mlade v občini Kamnik za obdobje 2019 – 2023, ki se je odvijala v prostorih Zavoda Mladinski center Kotlovnica Kamnik s sloganom Bodi aktiven, ne ostani skriven!

Dogodek je povezoval predsednik Mladinskega sveta Rok Novak, mlade pa je ob tej priložnosti pozdravil tudi župan Matej Slapar, ki je poudaril pomen aktivnega vključevanja mladine v lokalno okolje. Povedal je, da je strategija dokument, ki je namenjen mladim, zato je prav, da iz njih tudi izhaja. »Prav je, da se mladi povezujejo in sodelujejo na različnih področjih,« je dejal. Vodja Oddelka za družbene dejavnosti Tina Trček je izrazila zadovoljstvo, da je bilo kar nekaj ciljev iz pretekle strategije uresničenih, »ponosni smo tudi na pridobitev certifikata Mladim prijazna občina,« je še poudarila. V nadaljevanju je pojasnila postopek priprave strategije, in sicer je bila v sodelovanju Občine Kamnik z Mladinskim svetom Kamnik in Zavodom mladinski center Kotlovnica že izvedena anketa, rezultati katere bodo predstavljeni na enem izmed prihodnjih srečanj. Naštela je nekaj primerov dobrih praks drugih občin in izrazila željo, da bi kakšno ustvarili tudi pri nas.

Sledila je okrogla miza, ki je bila namenjena temeljitejšemu pogovoru z mladimi, podajanju njihovih predlogov, ki jih bodo organizatorji preučili, se pogovorili s strokovnimi službami, na katere se bodo predlogi nanašali in podali odgovore, kaj je možno upoštevati in česa ne. Mladi, ki so se dogodka udeležili v lepem številu, med njimi sta bila tudi občinska svetnika Matija Sitar Močnik in Karmen Kaplja, so bili razdeljeni v 6 tematskih skupin, ki so po 10 minutah zaokrožile, vse dokler niso vse skupine obdelale vseh tematskih področij. V vsaki skupini je bil določen vodja, ki je naslednji ekipi podal iztočnice prejšnjih skupin in na koncu vsem prisotnim tudi predstavil bistvene predloge in ugotovitve.

Srečanje je potekalo v pozitivnem in konstruktivnem vzdušju. Mladi so poudarili pomen medgeneracijskega povezovanja in izrazili željo po večji participaciji na različnih ravneh. Želijo si cenejši in učinkovitejši javni prevoz, več možnosti pripravništev v kamniških podjetjih, podali so pobudo za organizacijo kariernih sejmov v Kamniku, za ureditev športnih površin za individualne športe in podobno. Za udeležbo se vsem sodelujočim najlepše zahvaljujemo.


<< Nazaj | Novice