Mali grad

Mladi Calcitovci v Stattegu pokazali dobro formo

19.08.2019

 

Mladi Calcitovci v Stattegu pokazali dobro formoNa praznični četrtek so se mladi Calcitovci odpravili v bližnji Stattegg nad Gradcom. Ambrož Vovk in Hana Kranjec Žagar sta preverila formo pred bližnjim evropskim prvenstvom, ostali pa so jo vzeli kot prvo dirko po daljšem premoru.

Dirka je bila sestavljena iz tehničnega šprinta dopoldne in krosa, ki je bil na sporedu v popoldanskem času. Tehnični šprint je imel na progi 8 postaj, kjer so bile postavljane ovire ali tehnični odseki. Napaka na posameznem odseku je prinesla 15 sekund pribitka. Krog je bil dolg cca 5 minut. Uvrstitev je bila tudi štartna pozicija za kros.

Mladi Calcitovci so pokazali dobro tehnično in kondicijsko pripravljenost. Na šprintu so bili v kategoriji U11 Maks Majnik in Tajda Šoštarko druga, David Kokalj je bil 20., Kristjan Anclin Zupanc je bil tretji, v kategoriji U13 je bil Luka Maksimovič deveti, v kategoriji U15 je bila Hana Kranjec Žagar druga, Ambrož Vovk pa petnajsti.

V krosu so bili v kategoriji U11 Maks Majnik in Tajda Šoštarko druga, David Kokalj 20., Kristjan Anclin Zupanc je bil tretji, v U13 je bil Luka Maksimovič dvajseti s počeno gumo, v kategoriji U15 je bila Hana Kranjec Žagar peta, Ambrož Vovk pa dvanajsti. 

Besedilo: Luka Žagar
Fotografije: prijavim.se


<< Nazaj | Novice