Mali grad

Mlade glasbene skupine zatresle oder v Pravljičnem Kamniku

28.12.2015

 

Včerajšnji večer so Kamnik v pravljično razpoloženje zazibali nežni zvoki kamniških zborov, danes pa je v mestnem jedru odmevala nekoliko živahnejša glasba. Mlade skupine iz Kamnika in okolice so obiskovalcem pripravile pravo glasbeno poslastico in z raznolikimi žanri poskrbele za vse okuse.

Oder so najprej zavzeli nekdanji zmagovalci Šourocka, natečaja za najboljšo študentsko/dijaško glasbeno rock skupino, zasedba Hulahoop. Dve dekleti in dva fanta, ki so lansko leto zmagali na največjem festivalu mladih neuveljavljenih skupin na področju bivše Jugoslavije Jelen Demofestu, so s seboj pripeljali tudi leseni saksofon po imenu Engelbert. Poslušalci so kombinacijo klavirskih zvokov in drugih efektov s prodornim ženskim vokalom odlično sprejeli in se skupaj s skupino zazibali v privlačnih ritmih njihovih avtorskih skladb.

Povsem drugačen glasbeni žanr so v Kamnik prinesli naslednji nastopajoči, skupina The Eccentrics. Zasedbo, ki se je prvič zbrala lanskega decembra za nastop na dobrodelnem koncertu za otroke s posebnimi potrebami, sestavljata tudi dva člana s cerebralno paralizo. Obiskovalci so radi zapeli ob njihovem spletu slovenskih zimzelenih pesmi, ki v tem prazničnem času še posebno prijajo.

Posebnost skupine, ki je nadaljevala večer, je njihovo ime – Koala Voice, ki so ga izbrali s pomočjo zbirke kratkih zgodb »Najmanjši živalski vrt na svetu« avtorja Thomasa Gunzika. Samo letos imajo za seboj že 50 nastopov doma in v tujini, med drugim tudi na srbskem Exitu. Zasavski mladci, ki so lansko leto zmagali na prvi ligi dijaških bendov, so Kamnik z mešanico rocka, modernega popa in disca dobro razgreli ter poskrbeli za pravo zabavo v mestnem jedru.

Nekoliko težje zvoke je za konec koncerta mladih glasbenih skupin prihranila zasedba Kalaia, ki jo sestavlja pet fantov iz okolice Kamnika. Njihovi začetki segajo v leto 2009, letos pa so izdali svoj dolgo pričakovani prvenec, album z naslovom Psiholom. Skupina, ki se žanrsko ne opredeljuje, je skupaj z zvestimi oboževalci vse do zaključka večera na Glavnem trgu s svojo energijo preganjala decembrski mraz.

Za nami je že drugi večer brezplačnih koncertov v mestnem jedru, najboljše pa še prihaja. Že jutri bodo za praznično vzdušje z ritmi narodno-zabavne glasbe poskrbeli Orkester harmonikarjev Cirila Spruka, Ansambel Jureta Zajca, Ansambel Dor ma cajt in Ansambel Skrivnost. Na Glavni trg ste vabljeni od 19. ure dalje, uro prej (ob 18ih) pa ne zamudite predstave Snežna kraljica na Malem gradu v izvedbi umetniške skupine Oksimoron.

Pridite, da zaplešemo pozno v noč in »doživimo Pravljični Kamnik skupaj!«

Besedilo: Sara Vidmar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice