Mali grad

Miro Kregar svetovni vice prvak v Ultraman triatlonu 2012

26.11.2012

 

"Ultraman world championship Hawaii" se je že osemindvajsetič odvil na največjem havajskem otoku Big Island. Start in cilj je bil v turističnem središču Kailua Kona. Zbralo se je 35 tekmovalcev in njihovih spremljevalcev iz 12 držav. Slovensko zastavo je ponosno, z osvojenim 2. mestom, dvignil Kamničan Miro Kregar.

Potek zadnjega dne so na spletni strani Miro Kregar - Triatlonski klub Trisport opisali takole:

Po uvodni molitvi k boginji Pele se je  še v popolni temi na 84 km dolgo kalvarijo preko lavinih polj podalo še 32 vztrajnih atletov (trije so na kolesarskem delu odstopili). Brazilec Alexandre Ribeiro in Miro Kregar sta se takoj odlepila od množice in prvih 21 km zmogla v 1 uri in 29 minutah. Malo pred polovico dvojnega maratona, pa je Ribeiro pospešil, tako, da je s polovico celotne proge opravil v 3 urah in sedmih minutah, Miro pa je za njim zaostal tri minute.

Počasi mu je zmanjkalo motivacije, da bi ga lovil, saj je imel odlično pozicijo za drugo mesto na teku in tudi absolutno. Ribeiro je bil zanj nedosegljiv, sam pa je bil daleč pred zasledovalci. Preostanek tekaške preizkušnje je tako odtekel mirno, brez posebnih težav in v malo manj kot sedmih urah pritekel kot drugi skozi cilj. Čez dobre pol ure se je fantoma v cilju pridružila simpatična Japončica, katero je  poleg več kot odlične uvrstitve takoj po priteku skozi cilj njen izbranec zaprosil za roko. Kot četrti je ciljno črto pretekel Argentinec Juan Craveri, nato pa je zopet blestela dama: Kathy Winkler.

Končni vrstni red je bil torej:

1.- Ribeiro (BRA)

2.- Kregar (SLO)

3.- Monforte (USA)

4.- O Keffe (CAN)

5.- Winkler (USA)

Miro Kregar, iskrene čestitke!

Vir: www.kregar.trisport-klub.si


<< Nazaj | Novice