Mali grad

Miro Kregar svetovni prvak Ultramana Hawaii 2013, Boštjan Hribovšek najboljši na tretji ciklokros dirki pokala Slovenije v Gradišču

03.12.2013

 

Miro Kregar svetovni prvak Ultramana Hawaii 2013

Zadnji dan Ultraman-a sta si Miro Kregar in Alexadre Ribeiro že po prvih kilometrih nakazala, da upravičeno veljata za prva favorita in si s tempom okrog 4min/km, pritekla nekaj minut prednosti.

Prvih deset kilometrov sta pretekla v štiridesetih minutah. Po sončnem vzhodu se je počasi začela dvigovati temperatura, ki je poleg utrujenosti iz prvih dveh dni, še otežila pogoje dvojnega maratona. Žal je Miro, zaradi tehnične napake spremljevalne ekipe, dobil kar dvanajst kazenskih minut pribitka skupaj torej že kar 18 minut.

Zaostanek se je povečal na 47 minut za vodilnim Sheeperjem in 27 minut za večnim rivalom Ribeirom. Alexandre in Miro sta prvih 21 kilometrov pretekla s časom 1:28, potem pa je Miro na 28. kilometru močno pospešil in se takoj začel vidno oddaljevati od Ribeira, ki nikakor ni našel prave dnevne forme. Bitka s časom se je začela. Čas prvega maratona je bil 3:01, Ribeiro pa je zaostajal že 10 minut. Prednost se je samo še povečevala in ko smo na 73. kilometru dobili informacijo, da ima Ribeiro težave in da zaostaja že skoraj 40 minut smo vedeli, da je zmaga blizu, a do cilja je bila še vedno razdalja malega maratona.

S pravilno prehrano in dobro tempiranim tempom je Miro svojo prednost še povečal in na koncu tekaško preizkušnjo končal s časom 6:30, kar je zadoščalo za skupno zmago in naslov svetovnega prvaka, ki si jo je zasluženo Miro priboril v 8. poskusu. Po tekmi je povedal: »Pripravljen se bil odlično, tudi zdravje mi je dobro služilo. Še posebej bi se rad zahvalil spremljevalni ekipi in vsem sponzorjem, ki me podpirajo in omogočajo moje nastope.« Drugo mesto je na koncu pripadlo Alexandru Ribeiru, tretji je bil Tim Sheeper. 

Iskrene čestitke!

Besedilo in fotografije: Grega Zore, Trisport triatlon team

Boštjan Hribovšek najboljši na tretji ciklokros dirki pokala Slovenije v Gradišču

Član kamniškega Calcit Bike Teama Boštjan Hribovšek je le dočakal prvo zmago v ciklokrosu, ki šteje za pokal Slovenije. Vso konkurenco med moškimi v kategoriji od 19 do 40 let je premagal na tretji dirki, na ciklokrosu Gradišče – Tropovci. V tesnem zaključku je bil močnejši od drugouvrščenega Primoža Obala (KK Tropovci) in Jana Tratnika (Tirol cycling team), zmagovalec prvih dveh dirk Matej Lovše (Tušmobil) je bil četrti.

Kamničan je bil na prvi dirki za Veliko nagrado Urha v Ljubljani peti, na drugi v Ledinah je stopil na tretjo stopničko, tokrat pa je dočakal zmago, ki si jo je prikolesaril v zadnjih metrih preizkušnje. Obal je za njim zaostal dve sekundi, Tratnik šest, Lovše pa 20, že petouvrščeni tekmovalec je končal skoraj dve minuti za Boštjanom. Lovše je zadržal skupno prvo mesto, po treh dirkah ima 98 točk, Hribovšek je zaostanek prepolovil, saj ima zdaj na računu 91 točk.

»Bilo je napeto do konca, bili smo skupaj praktično celo dirko. Bil sem v zaveterju, na začetku zaključnega dela sem šel malo naprej, drugače pa je napadal enkrat eden, drugič drug. Rekel sem si: 'Bom pa zadaj, če boste tako vozili'. Videl sem, kje delajo napake, kje so počasni, kje so hitri. Počakal sem do konca, do zadnjega tehničnega dela,na zadnjih 200 metrov, na ravnino. Obal je bil spredaj, kakšnih 50 metrov pred mano, ampak sem na koncu imel toliko moči, da sem ujel še njega,« je dirko opisal Hribovšek, o progi pa dodal: »Bila je kar suha in nič kaj tehnična. Vse po kolovozu, nekaj makadama. Lepa proga, brezkakšnega dolgega klanca. Bila je hitra, povprečno hitrost smo imeli 27 kilometrov na uro.«

Ob ribnikih ob Muri so tekmovali še trije mladi kolesarji Calcita. Med dečki do 15 let je Žan Pahor osvojil šesto mesto, na sedmem je končal Matic Kranjec Žagar, med deklicami do 15 let pa je Hana Kranjec Žagar osvojila drugo mesto.

Naslednja dirka bo v soboto, 7. decembra, ko bo četrto dirko v ciklokrosu gostil Kranj, natančneje bo preizkušnja ob velodromu Stražišče.

Iskrene čestitke!

Besedilo in fotografije: PR Calcit bike team


<< Nazaj | Novice