Mali grad

Miro Kregar na Ultramanu Hawaii končal na absolutnem petem mestu

30.11.2015

 

Ultraman Miro Kregar se je minuli konec tedna že desetič udeležil havajskega svetovnega prvenstva v Ultraman triatlonu in končal na petem mestu. Po izredno neugodnem začetku prvega dne, ko je v visokih valovih po polovici 10-kilometrskega plavanja dobil morsko bolezen, se te slabosti ni rešil do konca plavanja in dehidriran tudi na 145-kilometrskem kolesarjenju ni imel prave moči. Tako si je pridobil precejšnji zaostanek, za vodilnimi tekmovalci in pristal na 12. mestu.

Drugi dan je na 273-kilometrskem kolesarjenju povrnil svoj ugled enega najboljših Ultraman triatloncev vseh časov in etapo končal na 3. mestu ter skupno napredoval na 7. mesto. Vendar so bile razlike do vodilnih tako velike, da kljub že 6-kratnim zmagam na finalnem 84-kilometrskem tekaškem delu ni bilo mogoče zmanjšati toliko, da bi si pridobil mesto na stopničkah, kar je bil kot vedno njegov cilj. Do sedaj ima osvojena dva tretja mesta, dva druga in leta 2013 prvo. Ter še nekaj četrtih in petih.

»Današnji dan sem začel kot vedno, zelo hitro. Vedel sem, da se na 84-kilometrskem teku preko lavinih polj, kjer se temperatura dviga nad 40°C lahko marsikaj zgodi, no, ne le drugim, tudi meni, ampak računal sem na svoje dolgoletne izkušnje. To je moj deseti nastop na Ultramanu, držim s časom 6:14 tudi 5 najboljši čas teka v vseh 31 let obstoja. Prvih 10 kilometrov sem začel s tempom 3:48/km, 38 min, da sem izginil izpred oči sotekmovalcev, ko se je zdanilo. Kontrolirali smo zaostanke po 21 in 42 km, ko so znašali do skupnih 4 vodilnih okoli 10 min, kar ni kazalo, da bi lahko pridobil še preostanek zaostanka. Edino dva tekmovalca pa sem imel že na polovici in nadaljnji tempo sem nato narekoval s ciljem uvrstitve na absolutno 5. mesto.  Kar mi je tudi uspelo. Razmere so bile zaradi kontra vetra že od 50. kilometra dalje zelo težke, kar kažejo tudi časi – pod 6:30 ni šel nobeden, moj čas je 6:56,« je o težki preizkušnji povedal Kregar.

Glede na dejstvo, da je bila na startu močna mednarodna zasedba iz 10 držav, med njimi trije prvouvrščeni iz kvalifikacijskih tekmovanj Ultraman Florida in Australia, je Miro lahko z zasedenim mestom več kot zadovoljen. Ne nazadnje so prvo uvrščeni mlajši od njega za 10-25 let.

ISKRENE ČESTITKE!

Vir: Modre novice


<< Nazaj | Novice