Mali grad

Ministrstvo oddalo svoja službena vozila, tudi Ciriusu Kamnik

05.02.2013

 

Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je v petek, 1. februarja 2013, odposlalo podpisane pogodbe o oddaji dvanajst službenih vozil ministrstva.

Službena vozila bodo v uporabo dobili naslednji zavodi za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami: Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana, Center za sluh in govor Maribor, Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik, Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava, Center za korekcijo sluha in govora Portorož ter Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana.

Ministrstvo se je s tem ukrepom odločilo pomagati zavodom, kjer je mobilnost strokovnih delavcev še posebej pomembna zaradi njihove narave dela. Zakon o uravnoteženju javnih financ je bistveno znižal kilometrino za javne uslužbence. V nekaterih službah, ki spadajo pod pristojnost ministrstva, je bila raba osebnih avtomobilov za službene namene še posebej velika. Še zlasti to velja za omenjene zavode, kjer morajo strokovni delavci pogosto na domu obiskati otroke s posebnimi potrebami.

Ob združitvi ministrstev so ugotovili, da število razpoložljivih službenih avtomobilov presega dejanske potrebe ministrstva, zato so se odločili za oddajo vozil v brezplačno uporabo zavodom, ki jih bodo uporabljali za opravljanje javnih nalog.

Vir: Kamniške novice


<< Nazaj | Novice