Mali grad

Mineva leto dni od požara gostilne Pod žičnico in znani so načrti novega objekta

31.01.2018

 

Mineva leto dni od požara gostilne Pod žičnico in znani so načrti novega objektaLeto dni nazaj, konec januarja 2017, je v požaru pogorela gostilna Pod žičnico na spodnji postaji nihalke. Materialna škoda je bila velika, a le nekaj dni po požaru smo vzpostavili sistem prodaje vozovnic ter zagotovili nemoteno obratovanje nihalke. Pomladi smo uredili tudi letni vrt Pod žičnico, kjer lahko gostje počakajo na nihalko ob dobri kavici in žar dobrotah.

Ognjeni zublji so nekaj pred 10. uro dopoldan lansko leto konec januarja zajeli gostilno Pod žičnico. K sreči v požaru ni bilo poškodovanih, materialna škoda pa velika, zato smo zaradi varnosti ter popolnega uničenja, odločili da objekt porušimo do konca. Pridobili smo vsa potrebna dovoljenja za rušitev ter sam objekt pred pričetkom poletne sezone tudi porušili. Zatem smo pričeli z zbiranjem idejnih zasnov ter k izdelavi ponudb in sodelovanju povabili več arhitekturnih birojev. 

Za izdelavo projektov novega objekta na spodnji postaji nihalke je bil izbran arhitekturni biro Karlovšek, podjetje za projektiranje in inženiring, d.o.o. iz Domžal. Izgranja novega objekta ob spodnji postaji nihalke na Veliko planino je bila projektantsko ocenjena na približno 520.000 evrov. Aktivnosti za vložitev dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja že potekajo.

V novem objektu bo družba v prvi vrsti izvajal svojo osnovno dejavnost, torej prevoz z žičniškimi napravami. Gre za objekt, kjer bodo ločeni prostori za čakalnico, prodajo vozovnic ter druge spremljajoče prostore. Poleg tega pa bo v objektu tudi prostori, namenjeni gostinsko turistični dejavnosti.

Poleg novega objekta nas v letu 2018 čaka še kar nekaj večjih investicij. V marcu ter aprilu nas čaka menjava napenjalne vrvi ter zamenjava sidrnih konusov na vlečni vrvi, prav tako nas čaka obnova kuhinje v gostišču Zeleni rob ter prenova sistema za prodajo vozovnic, ki bo omogočala tudi internetno prodajo.

Vabljeni na Veliko planino.

Besedilo in fotografije: Velika planina, d. o. o.


<< Nazaj | Novice