Mali grad

Miha Potočnik: Ubogam svojo voljo in poslušam srce!

09.01.2014

 

Popoldan je župan Marjan Šarec izročil zahvalo Mihi Potočniku, ki z izredno voljo, vztrajnostjo in srčnostjo dokazuje, da je v življenju mogoče še tako težko zgodbo obrniti v zgodbo uspeha. 

Njegove zgodbe najbrž ni potrebno posebej predstavljati. Huda prometna nesreča pred 16 leti, ki jo je po čudežu preživel, ni kazala na optimističen rezultat. Pretres možganov, krvavitve v glavi, zlom čeljusti, počena aorta, polomljena rebra, krvavitev v pljučih, kompliciran zlom noge, paralizirana desna roka in noga, dva meseca kome, dve leti invalidskega vozička, dve leti bergel,…
A vse to Mihe ni ustavilo. Ni se sprijaznil z diagnozami zdravnikov, ni sprejel njihove poti, želel si je svoje poti. In se s strumnimi koraki nanjo tudi podal.

Pot je bila trnova, a ubogal je svojo voljo in poslušal svoje srce. Ne samo, da je shodil, začel se je intenzivno ukvarjati celo z gorskimi teki. V zadnjih dveh letih ga lahko Kamničani srečujemo na raznih tekaških podvigih na vrhove in vršiče občine Kamnik s katerimi dokazuje, da je v volji moč, ki premaguje še tako nepremagljivo.

Brez podpore domačih, prijateljev in ljudi dobrega srca seveda ne bi uspel. Kot pravi sam, njegova volja in vztrajnost izhajata iz zahvale vsem, ki so mu stali ob strani. Da lahko živi. Da lahko teče. Ker mu je bilo dano!

Da je Miha Potočnik vzgled in ponos Kamnika, mu je danes z dano zahvalo in spodbudnimi besedami podal tudi župan Marjan Šarec in izkazal globoko spoštovanje človeku, ki vsak dan dokazuje, da se da, če se le hoče!

»Edina človeška lastnost, ki nam vliva upanje in daje tolažbo, je vztrajnost, saj po prizadevnem delu vztrajnost vedno rodi svoje sadove.«

Miha, iskrena hvala in pogumno po svoji poti!


<< Nazaj | Novice