Mali grad

Mesto tudi za pešce in kolesarje

17.10.2017

 

Mesto tudi za pešce in kolesarjeObčina Kamnik v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije nadaljuje z aktivnostmi v okviru projekta CityWalk programa Interreg Podonavje, v katerem sodeluje kot pilotna občina.

Projekt CityWalk bo pomagal mestom v Podonavski regiji, da bodo zmanjšala emisije in hrup ter postala varnejši prostori za življenje, s pomočjo okrepljene vloge trajnostnih oblik mobilnosti, zlasti aktivnih oblik transporta – pešačenja in kolesarjenja.

Projektne aktivnosti, ki so usmerjene v ozaveščanje o trajnostnih oblikah mobilnosti in v odpravo morebitnih ovir zanje, bodo služile kot podpora ukrepom Celostne prometne strategije Občine Kamnik. Da bi zagotovili slednje projekt med drugim predvideva vzpostavitev lokalnih skupin deležnikov, ki bodo sooblikovale načrtovanje pešačenja in skrbele za ozaveščanje lokalnega prebivalstva o pomembnosti okolju prijaznih oblik mobilnosti v mestih.

Občina Kamnik in Razvojni center Srca Slovenije v sredo, 18. oktobra 2017, ob 17. uri v sejni sobi št. 61 v 2. nadstropju občinske stavbe organizirata 1. srečanje deležnikov projekta CityWalk, na katerem bo splošna in strokovna javnost lahko prispevala k rešitvam trajnostne mobilnosti v Kamniku. Vsi zainteresirani občani vljudno vabljeni.

Več informacij o projektu in njegovih aktivnostih je na voljo na spletni strani projekta: www.interreg-danube.eu/citywalk in Facebook strani: @CityWalk.project (fb.me/CityWalk.project).


<< Nazaj | Novice