Mali grad

Mesto mladih zaživelo v parku Evropa

07.06.2014

 

Župan Marjan Šarec se je opoldan udeležil Mesta mladih, ki danes s pozitivno energijo in predstavitvijo kamniških mladinskih organizacij zapolnjujejo park Evropa.

Mladinski svet Kamnik je krovna organizacija kamniških mladinskih društev ter se kot taka zavzema za čim večjo samostojnost, razvitost, raznolikost in povezanost mladih v Kamniku. Danes so v parku Evropa ter njegovi okolici preko celega dne organizirali dogodek Mesto mladih, pri so izvedbi pa so jim pomagali ŠD Debela Veronika, Študentski klub Kamnik, društvo KulKura, Rod bistriških gamsov, Mamutov steg, Mlada Slovenija, pub Pod gradom.

Vsekakor ne smemo pozabiti tudi na ostale sodelujoče, to pa so Zavod kru, Kalaia, Dark heart, The clueless, The immortals, kamniški mladi prostovoljci, Andrej Podbevšek (Dat pizza game), Žiga Deisinger (video iz zraka), J.J. Design, Margareta - unikatna darila, šiviljski izdelki, Polonika, Čarobni trenutki, Handmade with love by Manca, NakitNA, Manuel.

Namen dogodka je javnosti predstaviti delovanje kamniške mladine. Vendar pa to ne želijo doseči z običajnimi predstavitvami, temveč so pripravili vrsto aktivnosti, ki vključujejo tudi naključne mimoidoče obiskovalce. Priložnosti za sprostitev in zabavno preživljanje sobote so nam pripravili mnogo, in sicer z zanimivim programom in vrsto prijetnimi aktivnostmi, predstavitev Zavoda kru, Dark Heart, The clueless, Kalaia, tržnica mladih ustvarjalcev, obrtnikov in podjetnikov, taborniške igre (Rod bistriških gamsov), skavtske igre (Mamutov steg), Air hockey (Mamutov steg), peka palačink (Rod bistriških gamsov in Mamutov steg), slackline (KulKura), labirint(Študentski klub Kamnik), stojnica s hrano (Študentski klub Kamnik), »Umetniško« kuhanje kave (Manuel), Chill zone, ročni nogomet (Mlada Slovenija), predstavitev in stik z The Immortals (The Immortals), delavnica delanja cocktailov, skate slalom, igranje igre Dat pizza game, koncerti kamniških glasbenih skupin.

Dogodku pa so, pohvalno in spoštovanja vredno, dodali še dobrodelno noto, saj zbirajo denar za družino, ki je ostala brez doma.

Opoldne je zbrane ob uradnem delu prireditve pozdravil predsednik Mladinskega sveta Kamnik Gašper Poljanšek, nato pa k besedi povabil podžupanjo mag. Julijano Bizjak Mlakar, ki je mlade podprla že na posvetovalnem forumu v mesecu maju ter župana Marjana Šarca. Slednji je povedal: »Današnji dogodek je dokaz, da med mladimi volja in energija je. Kdo bo premaknil svet, če ne mladi. Zdaj je bila sprejeta »Strategija razvoja na področju mladih v občini Kamnik za obdobje 2014-2018«, ki lahko ostane mrtva črka na papirju, lahko pa iz tega kar naredimo. In za to se zavzemamo na Občini. Mi smo tisti, ki bomo vaše ideje podprli, ki bomo vaše ideje poskušali spraviti v življenje. Vsem društvom čestital za pripravo današnje prireditve. Samoiniciativa je tisto kar je največ vredno v življenju in to ste vi danes dokazali v popolnosti. Hvala vam in iskrene čestitke. Preživite lep dan v Mestu mladih.«

Vabljeni, da se pridružite dogajanju mladih in jih danes, do 20. ure, obiščete v parku Evropa, v njegovi okolici pa vabljeni na glasbeno dogajanje v družbi Dark Heart ob 18. uri, The clueless ob 19. uri in Kalaia ob 20.30 uri.


<< Nazaj | Novice