Mali grad

Mesto Mladih 2015

30.05.2015

 

Popoldan se je župan Marjan Šarec udeležil Mesta Mladih 2015, ki se je odvijalo pri kompleksu Alprema. Letošnje prizorišče je privabilo veliko obiskovalcev, ne le mladih, ki so bili navdušeni nad dogajanjem in prijetnim programom, obenem pa je bila to lepa priložnost predstavitve skupnosti, ki si je v zadnjih letih v kompleksu uredila svoje prostore in kjer velik del samoiniciativne kamniške mladine koristno preživlja svoj prosti čas.

Mesto Mladih je prireditev, ki je v osnovi namenjena predstavitvi Kamniških mladinskih organizacij in neformalnih skupin. Bistvo dogodka so dejavnosti, katere obiskovalci ne le opazujejo, temveč v njih tudi aktivno sodelujejo.

Organizatorji, Mladinski svet Kamnik, so skupaj z ostalimi soustvarjalci tudi letos pripravili pester program za vse generacije. Odvijal se je Slackline session, predstavili so in session Cyr wheel, odvijala se je modna razstava, lahko ste se preizkusili v filcanju in polstenju ali pa si ogledali bosansko klekljanje in narodno nošo. Lahko ste ustvarjali izdelke iz lesa in gline, predstavila se je mednarodna mladinska izmenjava in Evropske prostovoljne službe ter vizija kompleksa Alprem. Na tržnici so mladi ustvarjalci ponujali svoje izdelke. Za ljubitelje cocktailov so pripravili delavnico in nam postregli še z mnogo drugimi aktivnostmi, ki so marsikomu popestrile sobotno popoldne in večer.

Kot rečeno se je mladim pridružil tudi župan Marjan Šarec, ki si je skupaj s podžupanom Matejem Slaparjem, predstavnikom Mladinskega sveta Kamnik Juretom Ftičarjem, osrednjo osebnostjo Zavoda Alprem Domnom Stražarjem, vodjem skupine Štajn Sinanom Mihelčičem in lastnikom kompleksa Alprem Rudijem Capudrom, ogledal kompleks in ni ostal ravnodušen ob pogledu nad dogajanjem in vrvežem. Kompleks, namesto propadajočih zidov, ob podpori lastnika, društvom in mladim ponuja marsikaj zanimivega. Ogledali so si prostore Kulturnega društva Sandžak Kamnik, ki je aktivno predvsem s svojo folklorno skupino Lik-a Kamnik, ki se ponaša z mnogimi ustvarjalnimi delavnicami predvsem pa z unikatnimi izdelki iz gline in lesa.

Na ogled so bili postavljeni izdelki talentirane modne oblikovalke Lare Bernot, ki ji estetika, oblikovanje in izdelovanje manjših unikatnih kosov ni tuja. Predstavilo se je tudi Društvo Makadam Kamnik, ki svojo Dnevno sobo namenjajo vsem željnim druženja, klepeta »kar tako« ali trenutka miru in tišine ter Skateparka Alprem, kjer člani ŠD Debela Veronika izvajajo dih jemajoče vragolje in, kjer se lahko preizkusijo vsi, ki si tega želijo. V kompleksu so tudi prostori Kulkure, kjer, kot pravijo ustvarjalci, izkoriščajo človeške potenciale.

Sledilo je druženje ob glasbeni spremljavi studia Mrtvak, skupine Hulahoop in skupine Kalaia.


<< Nazaj | Novice