Mali grad

Mestna godba Kamnik očarala publiko na 24. festivalu godb v Callelli in prejela zlato plaketo

12.10.2011

 

Minulo nedeljo so se po devetih dneh domov vrnili člani in članice Mestne godbe Kamnik, ki so skupaj z mažuretno skupino Veronika nastopili na 24. festivalu godb v katalonskem mestu Calella. Festival pod imenom Oktoberfest in Calella traja tri tedne in v tem času se zvrstijo številne evropske godbe, kot tudi tiste iz drugih celin. V prvem tednu so Kamničani nastopili skupaj še 27 godbami.

 

Na osrednjem prireditvenem prostoru, šotoru, ki sprejme 3.000 ljudi je naš orkester tako rekoč očaral publiko. Z izvedbo znanih svetovnih skladb in tistih iz narodnozabavne zakladnice so si prisvojili simpatijo, prav tako pa tudi godbi iz Divače in Zidanega mostu. Lahko rečemo, da kljub večjemu številu evropsko znanih orkestrov in profesionalnih zasedb Slovenci nismo imeli konkurence. Zgodba se je ponovila tudi na osrednjem trgu pred mogočno cerkvijo Svete Marije in Svetega Nikolaja, kjer je Mestna godba izvedla svoj drugi koncert in ga seveda popestrila z nastopom mažuretk Veronika.

Tako na otvoritvi in sprejemu pri županji, kot na koncertih se je skrbelo za promocijo mesta, saj je ena izmed spremljevalk v narodni noši, z ličnimi prospekti in ostalim propagandnim materialom, obiskovalcem pojasnila veliko o Kamniku in okolici. Seveda so udeleženci turneje izkoristili čas za medsebojno druženje in spoznavanje, kot tudi oglede bližnjih znamenitosti. Temperature morja in zraka so jim bile vseskozi naklonjene, čeprav se je slika ob prihodu domov močno spremenila, a so bili vseeno navdušeni, ko so zagledali s snegom pobeljene kamniške Alpe. Za vse tisti, ki bodo pomislili, saj, godba je bila na oktoberfestu, pa še to: ''Festival je daleč od tega kar nosi v imenu in se močno razlikuje od tistega kar poznamo z bavarskih prireditev. Vsemu bi lahko rekli, dobra marketinška poteza, ki z imenom privabi zlasti zahodnoevropske turiste''.  

Torej gre za visoko kvalitetne koncerte, ki se izvajajo na različnih lokacijah mesta in si pri tem nastopajoči nabirajo novih izkušenj. S četrtim sodelovanjem na festivalu v Calelli, si je Mestna godba Kamnik prislužila tudi zlato plaketo, ki so jo prijeli iz rok županje.

Besedilo in fotografije: Boris selko, Mestna godba Kamnik


<< Nazaj | Novice