Mali grad

Mestna godba Kamnik očarala publiko Viškega poletnega festivala

18.09.2015

 

Godbenice in godbeniki Mestne godbe Kamnik že tradicionalno v mesecu septembru gostujejo na hrvaškem otoku Vis, pridružijo pa se jim tudi njihove nepogrešljive spremljevalke, članice Društva kamniških mažoretk Veronika. Povabilu na letošnji zaključni koncert se je odzval tudi župan Marjan Šarec skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem in direktorjem občinske uprave mag. Ivanom Kendo. Člani občinske uprave so se na uradnem obisku srečali z županom mesta Vis Ivom Radico in podžupanjo Antonio Uskok.

Mestna godba Kamnik skupaj s članicami Društva kamniških mažoretk Veronika že tretje leto uspešno predstavljajo občino Kamnik na hrvaškem otoku Vis. Letošnje leto je tako 30 članic in članov takoj po zaključku 45. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine krenilo proti hrvaškemu otoku Vis, kjer so se v torek, 15. septembra 2015, sprva v paradi po sprehajalni poti ob obali mesta Komiža predstavili turistom in domačinom, nato pa večer zaključili še z nepozabnim koncertom v okviru Komiškega poletnega festivala.

Naslednji dan, torej v sredo, 16. septembra 2015, so pred večernim koncertom skupaj z devetimi članicami Društva kamniških mažoretk Veronika mestne ulice ogreli s paradnim nastopom, nato pa zaigrali v slovo Viškemu poletnemu festivalu. Veselje jih je bilo poslušati, saj je morski zrak dodobra ogrel polno obiskovalcev simpatičnega mesta, godbeniki pa so bili še posebej ponosni, saj je povabilu, po treh letih, končno odzval tudi župan Občine Kamnik Marjan Šarec skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem in direktorjem občinske uprave mag. Ivanom Kendo.

Župan Marjan Šarec je godbenicam in godbenikom iskreno čestital za izjemen nastop, predsednik Mestne godbe Kamnik Boris Selko pa se je zahvalil Občini Kamnik, ki tako godbenike in godbenice kot tudi mažoretke Društva kamniških mažoretk Veronika podpira že vrsto let in jih spodbuja k nadaljnjim glasbenim in plesnim podvigom, obenem pa je prisotnost župana in predstavnikov Občine Kamnik dodala še večjo težo in pomen glasbenega sodelovanja občine Kamnik izven njenih meja.

Člani občinske uprave so na uradnem obisku srečali tudi z županom mesta Vis Ivom Radico in podžupanjo Antonio Uskok. Izmenjali so nekaj gospodarskih izkušenj, beseda pa je tekla tudi o možnostih širšega povezovanja in sodelovanja med mestoma.


<< Nazaj | Novice