Mali grad

Mestna godba Kamnik in Mažoretna skupina Veronika odhajata v Španijo

28.09.2012

 

Članice in člani Mestne godbe Kamnik so popoldan odpotovali na festival pihalnih orkestrov v Španijo. Ob spremljavi Mažoretne skupine Veronika bodo v katalonskem obmorskem mestu Calella že 5. leto zapored odmevali zvoki kamniških godbenikov.

Festival, ki se letos odvija že 25. leto zapored, glavno pozornost namenja godbam in sorodnim orkestrom iz celotne Evrope. V španski Calleli bo letos 35 nastopajočih orkestralnih sestavov. Na povabilo organizatorja pa bo med njimi tudi Mestna godba Kamnik. Kot pravi predsednik Mestne godbe Kamnik Boris Selko festival v Španiji kamniškim godbenikom namenja posebno pozornost. »Letošnje leto imamo majhen jubilej, saj bodo zvoki naših instrumentov v Calelli odmevali že petič. Z nami bodo nastopile tudi mažoretke Mažoretne skupine Veronika. Obiskovalci pa bodo imeli poleg čutil za sluh aktivirana tudi čutila za vid« je še povedal Boris Selko.

Mestna godba Kamnik bo izvedla najmanj dva koncerta. Posebno pozornost namenjajo slovenski glasbi. Tudi izvedbe svetovno znanih uspešnic, ki bodo del njihovih nastopov v Španiji, poslušalce ne bodo pustile ravnodušne. Kamniški godbeniki ne bodo pozabili na promocijo našega mesta. Letos je torej v terminih pred nastopi predvidena promocija Kamnika s promocijskim materialom. Na ta način pa bodo številni obiskovalci, poleg glasbenih zvokov kamniške godbe, deležni tudi lepot, ki jih ponuja naše srednjeveško mesto.


<< Nazaj | Novice