Mali grad

Mesec tulipanov v Arboretumu Volčji Potok

05.04.2014

 

Pomlad nam postreže z obilico cvetja. V tem času nam pogledi zastanejo ob čudovitih barvah mnogih cvetlic, med katerimi so v Arboretumu najbolj znameniti tulipani. Kakor tulipanov cvet hitro zraste, tudi hitro odcveti. Zato pohitite in si v mesecu aprilu v Arboretumu Volčji Potok oglejte Spomladansko razstavo tulipanov in poiščite svojega.

Spomladanska razstava tulipanov, cvetja, vrtnarstva, vrtne opreme in vrtnarski sejem

Cvetoči tulipani tudi letošnjo pomlad vabijo na ogled največje razstave v Arboretumu Volčji Potok. Cvetoči park je odlična kulisa slovenskim vrtnarjem in cvetličarjem z izvirnimi cvetličnimi dekoracijami. Če še razmišljate kako boste uredili svoj vrt, boste idejo zagotovo našli tam. Sprehodili se boste lahko med razstavljavci vrtne opreme, kjer boste gotovo našli kaj zase. Hkrati pa se boste lahko odpravili še po nakupih na vrtnarskem sejmu, tako da si boste doma lahko ustvarili arboretum v malem. Razstava bo na ogled od 26. aprila do 4. maja 2014.

Razstava dinozavrov

Pred štirimi leti so v Arboretum prvič pripeljali dinozavre. Odziv obiskovalcev je bil fantastičen. Zato se letos dinozavri vračajo. Imeli bodo največjo razstavo dinozavrov v Sloveniji, saj bo v park postavljenih kar 65 dinozavrov. Nekateri med njimi se celo premikajo. Premikajo glavo in rep, dihajo, obračajo oči in spuščajo zvoke. Dobili pa smo tudi dva dinozavra, ki hodita, tečeta in se premikata tako kot v računalniško animiranih filmih. Kostuma tiranozavra in velociraptorja, bosta oblekla animatorja. Presenečenja ne boste mogli skriti, saj bosta videti kot živa dinozavra. Na ogled bodo še triceratops, mamenhizaver, brahiozaver, alozaver, tiranozaver, igvanodon, stirakozaver ...
Razstavo dinozavrov si lahko ogledate od 21. marca do 10. junija 2014.


<< Nazaj | Novice