Mali grad

Mesec dobrodelnosti v Študentskem klubu Kamnik

27.02.2013

 

Časi niso najbolj rožnati in tega se zavedamo tudi v Študentskem klubu Kamnik. Zato smo se odločili, da mesec marec posvetimo dobrodelnosti. S pomočjo naših članov in vas, ki to prebirate, bomo med ljudi, ki to potrebujejo, prinesli nekaj pomoči in zavedanje, da niso sami.

Dobrodelnosti se bomo lotili na več ravneh. Pod pojem dobrodelnost smo namreč zajeli različne aktivnosti, ki bodo pripomogle k boljšemu jutri. Projekt bo potekal na različnih lokacijah in zajema različne starostne skupine. Dobrodelnosti ne vežemo zgolj na materialno in finančno pomoč, temveč jo razumemo tudi v smislu medgeneracijskega sodelovanja, vračanja nasmehov na obraz tistih, ki jim življenje ne prizanaša.

Naše dejavnosti v mesecu marcu med drugim obsegajo obisk in pomoč zavrženim živalim v zavetišču Horjul. Na področju medgeneracijskega sodelovanja se bomo povezali z Domom upokojencev v Kamniku in njihovim varovancem s pomočjo najmlajšega pevskega zbora (otroci Vrtca Antona Medveda) poskušali polepšati popoldne. Ker je vse več družin na robu preživetja, bomo zanje zbirali hrano in potrebščine za vsakdanje življenje. S priljubljenim zbiranjem plastičnih zamaškov bomo pomagali Dejanu do bionskih protez, s katerima bo dobil nazaj svoji roki in postal samostojnejši. Z mesecem marcem pa dobrodelnosti z naše strani nebo konec, saj za poletje že pripravljamo ŠKK-jev poletni dobrodelni tek.

Ker nam ni vseeno in ker želimo pokazati, da  je študentom mar za socialno problematiko, ki nas obkroža, se dobrodelnega meseca lotevamo polni optimizma in upanja, da bomo lahko, tudi z vašo pomočjo, pomagali narisati nasmeh na obraze ljudi, ki jim življenje ne prizanaša. Veselje do življenja lahko ljudem na robu družbe bolj kot materialne dobrine vrne že spoznanje, da niso pozabljeni in sami. 

Zbirno mesto za vse materialne donacije je v pisarni Študentskega kluba Kamnik (Glavni trg 23, 1240 Kamnik – kontakt 041/753-572).

Več preberite na spletni strani Študentskega kluba Kamnik.


<< Nazaj | Novice