Mali grad

Mekinjski kros v absolutni konkurenci Boštjanu Hribovšku

21.09.2015

 

Tretja sobota v septembru je bila rezervirana za 3. Mekinjski kros v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu, ki je štela za točke slovenskega pokala. Z dirko, ki jo je organiziral Calcit Bike Team, se je sezona na slovenskih tleh končala za tekmovalce v starejših kategorijah, mlajše ena še čaka.

Kamniški gorski kolesarji so bili še enkrat več na vrhu oziroma tik pod njim v vseh kategorijah. V kategoriji do 15 let je zmagala Ana Janežič, druga je bila Nika Dečman, tretji Jaka Starman, med veterani 1 je bil prvi Uroš Mikelj, med veterani 2 drugi Aljoša Martinjaš, med veterani 3 pa tretji Bojan Kemprl. Tajda Šoštarko je osvojila drugo mesto, Ula Ravnikar Bolčina tretjega, obe v U7, v U9 sta bila druga Žan Lopatič in Meta Janežič. Med dečki do 11 let so za trojno zmago poskrbeli Žan Pahor, Ambrož Vovk in Jan Boltar, najboljša v tej starostni kategoriji je bila Hana Kranjec Žagar. Luka Janežič je bil najboljši med dečki do 13 let. Za Hribovškom je v elite kategoriji končal Luka Tavčar, Peter Zupančič je bil tretji. Med mladinkami je Eva Jagodič osvojila drugo mesto.

Na koncu članske dirke se je tesne domače zmage v absolutni konkurenci veselil Hribovšek, ki je tako kot lani v ciljnem sprintu premagal klubskega kolega Gregorja Krajnca, tokrat za tri sekunde. V boju za zmago je bil tudi Rok Naglič, ki je na koncu končal na tretjem mestu absolutno, četrti pa je bil Calcitov Luka Tavčar, s čimer je osvojil prvo mesto elite kategoriji za sezono 2015. Zmage med mlajšimi člani se je veselil Krajnc, sicer tudi zmagovalec slovenskega pokala v tej sezoni.

Ženske tokrat v Mekinjah niso dirkale, končna zmagovalka je postala Calcitovka Tina Perše, ki je nastopila na vseh dirkah, drugouvrščena Tanja Žakelj je eno izpustila, tretja Blaža Klemenčič pa štiri.

»Dobra dirka, ena boljših v slovenskem pokalu. Od starta sem poizkušal s pobegom, ko sem imel 10 sekund prednosti, mi je nadaljevanje preprečila tehnična težava, zato sem nadaljeval taktično v skupini petih kolesarjev. Tempo ni bil prehiter. Tri kroge do cilja sem napadel in kljub tehničnim težavam v zadnji krog odšel kot vodilni, a me je v zadnjem krogu prehitel klubski kolega in prijatelj Boštjan za absolutno uvrstitev. Ob zadnji tekmi slovenskega pokala se bi zahvalil klubu in vsem domačim ter Wellness centru Aspara za odlične treninge v zimskem in delno poletnem času,« je po dirki razložil Krajnc, zmagovalec petih od šestih dirk slovenskega pokala.

Proga je bila rahlo blatna, še od dežja iz prejšnjih dni, tako da je bilo malo bolj specifično. Na začetku sem štartal nekoliko slabše in do nekje polovice tekme nisem ujel svojega ritma, nato pa sem se začel počutiti bolje ter sem proti koncu tekme prehitel še tri tekmovalce ter zaključil kot peti skupno. Na koncu zadnjega kroga sem imel še manjšo smolo, ko se mi je odlomil del sedežne opore, vendar sem si prej nabral dovolj prednosti pred tekmovalci za mano, da sem obdržal pozicijo. Na koncu sem bil glede na počutje zadovoljen,« pa je menil Zupančič, ki je svojo prvo sezono v kategoriji U23 trikrat osvojil tretjo mesto, dvakrat četrto, eno dirko pa je ostal brez točk.

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografije: Frane Kranjc


<< Nazaj | Novice