Mali grad

Mekinje danes v znamenju 6-urnega košarkarskega maratona

22.09.2012

 

Današnja prijetna sobota je bila v znamenju košarkarskega maratona. Na improviziranem igrišču pri stavbi Športno kulturnega društva Mekinje, na Neveljski cesti, se je odvijal tradicionalni 6-urni košarkarski maraton med ekipama Športno kulturnega društva Mekinje in Športnega društva Tuhinj.  Pozno popoldan si je del maratona ogledal tudi župan Marjan Šarec.

Predsednik Krajevne skupnosti Mekinje Matej Slapar je opozoril na sporočilno vrednost košarkarskega maratona v Mekinjah. »Namen srečanj je rekreativne narave, pa tudi opozarjanje na problematiko pomanjkanja igrišča v Mekinjah. Letos je Športno kulturno društvo Mekinje, v sodelovanju s Skupino Štajn, pripravilo skice prihodnosti, kjer smo predstavili tri možne idejne rešitve igrišča v Mekinjah«, je še med drugim poudaril.

Vse zbrane pa je, ob prijetnih in zanimivih košarkarskih akcijah tradicionalnega turnirja v Mekinjah, pozdravil tudi župan Marjan Šarec.   

Danes je bila sreča in športni uspeh na strani Športnega društva Tuhinj. S tesnim izidom, 238:237, so v Mekinjah zmagali gostje iz Tuhinja.  

Vsem košarkarjem iskrene čestitke!


<< Nazaj | Novice