Mali grad

Medobčinski projekt Branje je iskanje

05.09.2017

 

Medobčinski projekt Branje je iskanjeVabimo vas na prvi dogodek v okviru projekta Branje je iskanje in na Pikino popoldne, ki bo v petek, 8. septembra 2017, ob 17. uri na Osnovni šoli Toma Brejca. Nagovoril nas bo župan Marjan Šarec in s simbolno podelitvijo žigov v nove bralne izkaznice oznanil začetek projekta.

O projektu

Branje je iskanje je projekt, s katerim želimo spodbuditi bralno kulturo v družinskem življenju. Projekt pripravljajo komendska in kamniške osnovne šole v sodelovanju s Knjižnico Franceta Balantiča in še nekaterimi organizacijami. Potekal bo skozi celo šolsko leto 2017/2018 s pričetkom v septembru ob mednarodnem dnevu pismenosti. Cilj projekta je predstaviti branje kot prijetno in cenjeno prostočasno dejavnost, ki povezuje družine v skupnih dejavnostih. Sodelujoče družine bodo z branjem, obiskovanjem vnaprej pripravljenih dogodkov po šolah in drugih ustanovah ter literarnimi izleti po občinah Kamnik in Komenda zbirale žige v namenske bralne izkaznice.

Projekt je povezovalen in inovativen, saj sodelujemo različne organizacije in si delimo iste cilje – več družinskega branja. Inovativnost je prav v povezovanju na medobčinski ravni. S tem ustvarjamo okolje, ki je branju prijazno. Branje promoviramo kot vrednoto, ki je ena od ključnih kompetenc.

O dogodku

Začetek projekta bo v petek, 8. 9. 2017, ob 17. uri. Pozdravil nas bo župan Marjan Šarec z nagovorom o projektu in branju. Pozdravili nas bosta tudi ravnateljica Osnovne šole Toma Brejca gospa Mojca Rode Škrjanc in direktorica Knjižnice Franceta Balantiča Breda Podbrežnik Vukmir. Župan Marjan Šarec bo prvim udeležencem podelil žige v bralne izkaznice in s tem odprl vrata novemu medobčinskemu projektu.

Sledi Pikino popoldne z delavnicami ročnih spretnosti in zabavo, zato se nam obeta doživetij polno popoldne na Osnovno šolo Toma Brejca v organizaciji knjižničarke Marte Grkman Repolusk. S celotnim dogodkom želimo poudariti pomen branja v družinskem življenju in branja nasploh.

Informacije

Besedilo in fotografiji: mag. Breda Podbrežnik Vukmir, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik


<< Nazaj | Novice