Mali grad

Mednarodno srečanje Kamnik-Prevalje-Pliberk

20.05.2015

 

Kamniški upokojenci smo zelo aktivni. Med drugim se tedensko udeležujemo vadbe za starejše, ki poteka v manjši telovadnici v prostorih Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra v Kamniku. Vadba poteka pod vodstvom dr. Tatjane Novak, dr. Rajka Vuteja, fizioterapevtke Cvetke Brumen in gospe Darinke Vrhovec. Enkrat letno se srečamo s podobnimi skupinami, ki delujejo na Prevaljah in v Pliberku.

Letošnje srečanje smo gostili Kamničani, ki smo 9. maja pripravili zanimiv dan za naše goste. Po prisrčni dobrodošlici s pecivom, ki so ga pripravile pridne roke naših športnikov v prostorih društva, nas je pozdravila gospa Marjana Berlec ter predstavila delovanje društva, ki je zelo uspešno in raznoliko. Večina se nas je nato preko Podgorja odpravilo na pohod v Tunjice, kjer smo se v Zdravilnem gaju Tunjice naužili sveže energije in se pod strokovnim vodstvom razgibali. Pot smo nadaljevali do farne cerkve Svete Ane, kjer smo prisluhnili lokalnemu zgodovinarju in izvrstnemu poznavalcu Tunjic, gospodu Ivanu Nograšku, ki nas je seznanil s pomembnimi dogodki, ki so zaznamovali kraj.

Srečanje smo zaključili s prijetnim druženjem in kosilom v domačem gostišču, kjer smo se zavrteli ob zvokih harmonike in kitare.

Besedilo in fotografija: Metka Mestek


<< Nazaj | Novice