Mali grad

Mednarodni dan muzejev 2018

16.05.2018

 

Ob mednarodnem dnevu muzejev, ki ga bomo obeležili v petek, 18. maja 2018, vas Medobčinski muzej Kamnik vabi na brezplačen ogled njihovih razstav na gradu Zaprice, v Galeriji Miha Maleš in v Rojstni hiši Rudolfa Maistra Kamnik.

Enote Medobčinskega muzeja bodo odprte od 10. do 18. ure.

Ob 17. uri lahko na gradu Zaprice prisluhnete javnemu vodstvu po razstavah »Na sodu smodnika« in »Arhitekturna podpora smodnišnice«. Vodila bosta avtorja Anja Urankar in Marko Kumer.

Kaj je mednarodni dan muzejev?

Že leta 1977 je Mednarodni muzejski svet ICOM zaznamoval 18. maj kot Mednarodni dan muzejev, z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi in njenega razvoja. Vsako leto se temu prazniku pridružuje več muzejev, tudi slovenskih. Mednarodni muzejski dan praznujejo v več kot 35.000 muzejskih institucijah v več kot 140 državah sveta. Med njimi tudi Slovenija s svojo mrežo raznolikih muzejev.

Mednarodni muzejski dan se letos posveča temi Hiperpovezani muzeji: novi pristopi, novi obiskovalci. Tematski mednarodni muzejski dan vsako leto združuje preko 35.000 muzejskih institucij v več kot 140 državah sveta. Pridružuje se jim tudi Slovenija z velikim naborom sodelujočih muzejev in galerij. V petek, 18. maja 2018, pa po celi Sloveniji muzeji in galerije obeležujejo mednarodni muzejski dan s prostim vstopom in obilico raznovrstnih dogodkov.


<< Nazaj | Novice