Mali grad

Mednarodni dan miru, Holistični center zdravja Tunjice

22.09.2014

 

Poleti je bil na Škotskem svetovni kongres miru, kjer je angležinja Lorraine Veronica Watts za Holistični center zdravja naročila steber miru, z napisom: "Naj mir zavlada svetu, v štirih jezikih".

Stebri miru so se na ta dan postavili po večih državah sveta in tako smo se združili z isto mislijo in željo, da mir zavlada svetu. Večja kot je kolektivna zavest zavedanja, večja je verjetnost da se določena stvar tudi zgodi. Z željo, da mir zavlada svetu smo z veseljem v Gaju sprejeli steber miru.

Na mednarodni dan miru smo postavili prvi steber miru v Sloveniji. Ob tem dogodku je Lorraine Watts, članica svetovnega združenja The world peace prayer society, na kratko opisala pomembnost delovanja in pomen njihove prisotnosti po svetu. Večkrat ko ponovimo stavek "Naj mir zavlada svetu", bolj se ta udejanja in prihaja v našo realnost. Z zastavami posameznih držav sveta smo prosili za mir v Sloveniji, Evropi, Svetu in Univerzumu. Po kratki molitvi in meditaciji za mir, si je vsak navzoči odtrgal košček domačega kruha iz krušne peči, ki je nekako slovenski simbol blaginje in družinskega miru.

Lorraine je vesela, da smo se v Holističnem centru zdravja v Tunjicah odločili, da postanemo del te plemenite zgodbe in mir nosimo v srcu, ga delimo in želimo tudi drugim.

Besedilo in fotografije: Katja Jelovčan


<< Nazaj | Novice