Mali grad

Mednarodni dan invalidov: »PARKIRAJ IZGOVORE DRUGAM! Ne na mesta, rezervirana za invalide«

03.12.2019

 

Mednarodni dan invalidov: »PARKIRAJ IZGOVORE DRUGAM! Ne na mesta, rezervirana za invalide«Tudi v občini Kamnik se v okviru mednarodnega dneva invalidov oziroma akcije »PARKIRAJ IZGOVORE DRUGAM! Ne na mesta, rezervirana za invalide« pridružujemo ozaveščanju o vsakodnevnih tegobah invalidov. Na pobudo Agencije Republike Slovenije za varnost prometa bo redarska služba Občine Kamnik od 3. decembra 2019 do 17. decembra 2019 poostreno nadzirala razmere na parkirnih mestih, rezerviranih za invalide.

3. december je za mednarodni dan invalidov oktobra 1992 z resolucijo razglasila Generalna skupščina Združenih narodov, z namenom, da bi v najširši družbi spodbudila vedno boljše razumevanje problematike, povezane z invalidnostjo, s temeljnimi pravicami invalidov in z vključevanjem invalidov v življenje. Ob mednarodnem dnevu invalidov pa tudi v Sloveniji potekajo različne akcije, ki namenjajo posebno pozornost tej ranljivi skupini.

Agencija Republike Slovenije za varnost prometa, Fakulteta za varnostne vede in Mestna občina Ljubljana so zato začele izvajati skupen projekt »PARKIRAJ IZGOVORE DRUGAM! Ne na mesta, rezervirana za invalide«. V ta namen so partnerji pripravili projekt ozaveščanja in promocije kulture odgovornosti ter vrednot na področju parkiranja na mestih za invalide, ki pod omenjenim sloganom ponuja rešitve za sistematično obravnavo problematike na več ravneh, ki so med seboj neločljivo povezane. Kot rečeno pa smo se projektu pridružili tudi v občini Kamnik, saj bo redarska služba Občine v naslednjih 14 dneh poostreno nadzirala razmere na parkirnih mestih, rezerviranih za invalide.

S posluhom o ozaveščanju problematike parkiranja invalidov, parkiranjem na vam namenjena parkirna mesta in s krepitvijo solidarnosti do sočloveka v prometu in širši družbi »PARKIRAJTE IZGOVORE DRUGAM! Ne na mesta, rezervirana za invalide«.


<< Nazaj | Novice