Mali grad

Mednarodna študentska delavnica skupine Štajn pred začetkom Kamfesta

05.08.2010

 

Preteklo nedeljo je pred Plečnikovo železniško postajo v centru mesta potekala otvoritev mednarodne študentske delavnice na temo oblikovanje festivalskega prostora Kamfest. Delavnico vodi skupina Štajn v sodelovanju z Agencijo za turizem in podjetništvo Kamnik, Kulturnim društvom Priden možic in Fakulteto za arhitekturo. Delavnica poteka ves teden in se zaključi 8. avgusta pred začetkom festivala.

Skupina Štajn gosti kar 18 tujih in domačih študentov, ki bodo pod mentorstvom strokovnjakov arhitekture sodelovali pri prostorski zasnovi festivala.

V sklopu mednarodne delavnice bodo tuji študenti v Kamniku lahko izkusili drugačen način arhitekturnega razmišljanja ter dobili možnost sodelovanja na poletnem festivalu Kamfest. Na delavnici bodo predavali tudi slovenski strokovnjaki arhitekture in krajinarstva ter nudili študentom in Skupini Štajn podporo pri čim boljši izvedbi arhitekturne plati dogodka.

Vabljeni tudi na uradni zaključek in predstavitev rezultatov delavnice, ki bo v nedeljo, 8. avgusta 2010 ob 19. uri v centru mesta Kamnik na festivalskem trgu, ko bodo mladi ustvarjalci predstavili njihovo delo ter vas uro pred uradnim pričetkom festivala popeljali v festivalsko ozračje mesta.


<< Nazaj | Novice