Mali grad

Mednarodna kolesarska dirka za Veliko nagrado Gorenjske tudi mimo Kamnika

27.05.2021

 

Mednarodna kolesarska dirka za Veliko nagrado Gorenjske tudi mimo KamnikaKolesarska zveza Slovenije bo letos, 30. maja 2021, prvič organizirala mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske - GP Slovenia. Prireditev bo izvedena na območju treh občin, in sicer Kamnika, Komende in Cerklje na Gorenjskem. Mednarodne dirke UCI kategorije 1.2 se bo udeležilo 21 ekip, med njimi tudi vse najboljše slovenske. Start dirke bo ob 12. uri v Termah Snovik, karavana bo najprej naredila tri kroge po Kamniku in okolici, nekaj minut čez 12. uro se bodo kolesarji ustavili tudi na Glavnem trgu v Kamniku, potem sledi transfer proti Cerkljam na Gorenjskem, kjer bo pred ciljem opravila še šest krogov. Proga bo dolga 170.4 km.

Na tem mestu velja omeniti, da morajo vsi prisotni na prireditvenem prostoru nositi obrazno masko, ki prekriva nos in usta ter ohranjati medsebojno razdaljo 1,5 metra.

Trasa tekme bo potekala iz Kamnika preko Cerkljanske Dobrave, Zaloga, Glinj, Šmartna, Poženika, Grada, Dvorij, Češnjevka, Adergasa, Trate, mimo Praprotne Police, območja ob letališču, preko Vašce v Cerklje. Cilj tekme bo predvidoma ob 16.30 v Cerkljah.

Zapora bo označena z ustrezno prometno signalizacijo.

Udeležence v prometu prosimo, da upoštevajo spremenjeno prometno signalizacijo.

Začasna sprememba prometnega režima v nedeljo, 30. maja 2021 (center Kamnika)

Začasna sprememba prometnega režima v nedeljo, 30. maja 2021 (center Kamnika)Občanke in občane obveščamo, da bo zaradi organizacije in izvedbe športne kolesarske prireditve veljala začasna sprememba prometnega režima, ki se nanaša na:

Začasna sprememba prometnega režima na državnih cestah

Ravno tako bodo kratkotrajne popolne zapore veljale tudi na državnih cestah:

V času trajanja zapore se vam zahvaljujemo za razumevanje.


<< Nazaj | Novice