Mali grad

Medgeneracijski koncert na Osnovni šoli Stranje

08.12.2015

 

Mesec december je čaroben, poln pesmi, pričakovanj in obdarovanj. Tudi  učenci Osnovne šole Stranje, se imajo v tem mesecu lepo. Želijo, da skupaj okusimo majhen košček sreče, ki jo prinašajo, z željo, da prav vsak od nas srečno z njo živi. Pretekli četrtek, 3. decembra 2015, pa so z veseljem  pripravili praznični medgeneracijski koncert, na katerem so se predstavili pevci otroškega zbora, pevci otroškega podružničnega zbora, pevci mladinskega zbora, inštrumentalisti glasbenega krožka in izbirnega predmeta, recitatorji in prijatelji, pevke in pevci  Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Kamnik. Vsi sestavi delujejo pod vodstvom zborovodkinje Karle Urh.

Vse prisotne je pozdravil ravnatelj Boris Jemec in povabil k besedi podžupana  Mateja Slaparja, ki je povedal nekaj pozitivnih misli in pohvalil glasbeno delovanje na šoli.

Repertoar pesmi, ki jih pevci prepevajo je raznolik. Slovenska ljudska pesem pa predstavlja pevcem dediščino naše kulturne preteklosti, zato jo ohranjajo rodovom, ki šele prihajajo. Ne smemo je zapraviti, zavreči, pozabiti. Po bogastvu vsebine, po oblikovanih zanimivostih in izrazni lepoti je naše pesemsko izročilo dragocen prispevek Slovencev evropski kulturi.  Program pevcev je sodobnejši, a vendar ima sporočilo za vse. Pri izvedbi so poskrbeli za spremljavo na kitari gospod Rajh, bas kitara gospod Kočar, na cajonu Anže Burja in klaviaturah zborovodkija Karla Urh. 

Na koncertu se je predstavila tudi inštrumentalna skupina, ki igra v skupini ali pa poskrbi za spremljavo pevskim zborom. Sestavljajo jo učenci, ki obiskujejo glasbeni krožek in izbirni predmet glasbene umetnosti.

Mešani pevski zbor DU Kamnik pod vodstvom Karle Urh pa že nekaj let sodeluje z mladimi pevci in skrbijo za medgeneracijsko povezovanje. Radi obiskujejo pevske vaje. Prihodnje leto bodo praznovali 20-letnico delovanja.

Na koncu so si obiskovalci koncerta lahko ogledali razstavljene izdelke, ki so jih izdelale spretne roke učencev in učiteljic.

Povezovalca programa Nika Kvas in Lovro Mlakar pa sta ob zaključku medgeneracijskega koncerta vsem obiskovalcem zaželela srečno in uspehov polno novo leto 2016, veliko pozitivne energije in strpnosti.

Besedilo: Karla Urh
Fotografije: A. Senožetnik, M. Ozimek, A. Sedušak 


<< Nazaj | Novice