Mali grad

Medgeneracijski dobrodelni koncert za otroke

06.12.2013

 

Zvečer se je župan Marjan Šarec udeležil medgeneracijskega dobrodelnega koncerta za otroke, ki se je odvijal v popolnoma razprodani dvorani Doma kulture Kamnik. Dogodku je prisostvovala tudi podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar.

Glasba druži in pomaga vsem ljudem sveta, je bila rdeča nit današnjega skupnega dobrodelnega koncerta. Ideja za organizacijo koncerta je poleti vzniknila s člani Mešanega pevskega zbora Cantemus, zborovodjem Urbanom Tozonom in zborovodkinjo Karlo Urh. Pogovor je nanesel, da bi v glasbeni projekt vključili tudi najmlajše in tako je udeležbo z veseljem potrdila ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik Renata Hojs. Ideja o predstavitvi vokalne glasbe v vseh starostnih sestavih, od predšolskega do zbora Društva upokojencev Kamnik, pa je  prerasla še v razmišljanje, da koncert dobi tudi humanitarno noto. Z zbranimi denarnimi donacijami in z izkupičkom prodanih vstopnic bodo pomagali socialno ogroženim otrokom.

Kot rečeno, je glasbi prisluhnil tudi župan Marjan Šarec, ki je pred pestrim koncertnim dogajanjem zbranim namenil naslednje želje: »V mesecu decembru, ki za marsikoga velja za najlepši mesec v letu, ko se vse umiri, ko začnemo iskati v sebi iskrico socialnega čuta in občutljivosti drug do drugega, v tem mesecu so se današnji organizatorji odločili, da nam pričarajo čaroben koncert. Pogosto je to tudi čas, ko se mnogi posamezniki čutijo stigmatizirane, še bolj kot ostale dni v letu. Zato je prav, da s svojo darežljivosti pomagamo in ublažimo njihovo stisko s takšnimi dogodki, kot je današnji, ko smo odprli srca tistim najbolj ranljivim, otrokom. Slednji še najbolj občutijo pomanjkanje, saj se pogosto primerjajo s svojimi vrstniki. Spremljajmo današnji koncert z radostjo in veseljem. Naj čarobnost spremlja naša srca, ne le v mesecu decembru, temveč tudi tekom celega leta. Mirne in doživete praznike, nastopajočim pa veliko lepih in ubranih tonov.«

Zbrane so navdušili otroško razigrani glasovi Otroškega pevskega zbor Vrtca Antona Medveda Kamnik, radostni glasovi Otroškega in Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Stranje, izvrstni glasbeniki Mešanega pevskega zbora Cantemus in vitalne pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Kamnik. Z instrumentalno spremljavo so dvorano napolnili prof. Martina Golob Bohte, Andrej Kočar, Franc Plahuta in Anže Burja. Za vezno besedo pa je poskrbel Tomaž Simetinger.


<< Nazaj | Novice