Mali grad

Meddruštveni pohod za gorenjsko regijo Društva upokojencev Motnik – Špitalič

23.05.2019

 

Meddruštveni pohod za gorenjsko regijo Društva upokojencev Motnik – ŠpitaličDanes se je v Motniku odvijal meddruštveni pohod za gorenjsko regijo, ki ga je organiziralo Društvo upokojencev Motnik – Špitalič. Zbrane ob zaključku pohoda je pozdravil tudi župan Matej Slapar skupaj s predsednikom Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske Zdravkom Malnarjem in predsednikom Društva upokojencev Motnik – Špitalič Ivom Orehovcem.

180 pohodnikov se je udeležilo daljšega, približno 4-urnega pohoda, ki je potekal po trasi Motnik Srobotno Slope mimo kmetije Pri Blancu in nazaj na izhodišče v Motnik.

70 pohodnikov pa se je udeležilo krajšega pohoda, v dolžini 3,5 kilometra, kjer jih je pot vodila po motniški turistični poti, in sicer po rahlo valoviti poti z informacijami na 11 točkah o zanimivostih Motnika nekoč in danes (Pranger, muzej, pritlikavi nosorog, kužno znamenje in še in še).

Zaključek je, kot rečeno, sledil v Motniku. Zbrane ob druženju pa je župan Matej Slapar nagovoril z mislijo, da je vesel njihovega obiska v Motniku in v naši občini. Poudaril je, da je lepo videti, ko se ob športnem udejstvovanju tudi družijo in jih ob tej priložnosti povabil v Snovik, kjer se bo v mesecu juniju odvijalo srečanje upokojencev Gorenjske regije.

Vsa sodelujoča društva, Kokrica, Preddvor, Šenčur, Kranj, Gorje, Trzin, Naklo, Bitnje, Koroška Bela, Motnik, Jesenice, Kamnik, Radomlje, Žirovnica in Komenda, so prejela zahvale.

Za preplet misli in besed je poskrbela Majda Zupančič, Jože Keršič je zbrane zabaval s pripovedovanjem pravljice o Motniškem polžu, za glasbeno zabavo pa so poskrbeli člani ansambla Goti. Seveda pa so bili ob tej priložnosti nepogrešljivi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Motnik, ki so med drugim poskrbeli tudi za varnost ob poti.


<< Nazaj | Novice