Mali grad

Med finalisti mladinskega evropskega prvenstva tudi kamniška plezalka Dominika Kodra

19.09.2017

 

Med finalisti mladinskega evropskega prvenstva tudi kamniška plezalka Dominika KodraV soboto in nedeljo, 15. in 16. septembra, je v češkem mestu Slany potekalo mladinsko evropsko prvenstvo v balvanskem plezanju. Slovensko mladinsko reprezentanco je zastopalo 14 mladih tekmovalcev in tekmovalk, med katerimi so bili tudi trije člani Plezalnega kluba Kamnik.

Za najboljšo slovensko uvrstitev sta poskrbeli Kamničanka Dominika Kodra iz Plezalnega kluba Kamnik, ki je za slovensko slavje z osvojeno bronasto medaljo poskrbela že na tekmi za Evropski mladinski pokal v Bolgariji, ter Lučka Rakovec iz Športnega društva Proteus. Dominika in Lučka sta bili med slovenskimi reprezentanti edini predstavnici, ki sta si s polfinalnim nastopom zagotovili vstopnico za finale.

Dominiki žal ni uspelo ubraniti tretjega mesta iz tekme za svetovni pokal v Sofiji, a je vseeno z odličnim plezanjem v finalu preplezala tri balvane v petih poskusih in na koncu za en poskus zaostala za tretje uvrščeno.

Končni izkupiček je bil dober tudi za njeno klubsko kolegico Betko Debevec, ki je na tekmi za Evropski mladinski pokal v Bolgariji in Franciji osvojila osmo mesto, tokrat pa se je povzpela na sedmo mesto, kar pa je bilo sicer premalo za vstop v finale, kamor se uvrsti le šest najboljših v Evropi. Med starejšimi dečki je Aljaž Resnik osvojil 13. mesto.

Za mlade kamniške reprezentante je bila to zadnja mednarodna tekma v letošnji sezoni pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC). Tekmovalci si bodo sedaj privoščili malce počitka, tekmovanja pa nadaljujejo z državnim prvenstvom, ki bo potekalo 14. oktobra v Slovenski Bistrici.

Besedilo in fotografije: Stane Židan


<< Nazaj | Novice