Mali grad

MePZ Odmev Kamnik zmagal v Varšavi

29.10.2013

 

Včeraj popoldne so se iz Varšave, kjer je ta konec tedna potekalo mednarodno zborovsko tekmovanje, vrnili pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Odmev Kamnik. Pevci z zborovodkinjo Ano Smrtnik so v kategoriji mešanih zborov ponovno premagali vso konkurenco in osvojili prvo mesto.

Pevci so poleg tekmovalnega koncerta v Varšavi izvedli še en koncert v katedrali Sv. Ane in dva krajša predstavitvena nastopa.

Tekmovanja, ki je potekalo v petih kategorijah, se je udeležilo 28 zborov iz dvanajstih evropskih držav. Najštevilnejša konkurenca in najkvalitetnejši zbori pa so se pomerili ravno v kategoriji mešanih zborov.

Nad njihovim nastopom je bil navdušen tudi predsednik pet-članske mednarodne strokovne komisije in eden najvidnejših poljskih skladateljev, prof. Romuald Twardowski, ki je po koncu tekmovanja zborovodkinji Ani Smrtnik z osebnim posvetilom poklonil nekaj notnih zapisov svojih skladb.

Pevci pravijo, da so po dobro izvedenem nastopu dobro uvrstitev pričakovali, zmage pa nikakor ne, zato so je še toliko bolj veseli.

Iskrene čestitke Mešanemu pevskemu zboru Odmev Kamnik!

Besedilo: Matej Burja


<< Nazaj | Novice