Mali grad

MePZ ODMEV Kamnik osvojil srebrno plaketo

10.05.2012

 

MePZ  Odmev Kamnik pod vodstvom Ane Smrtnik je zabeležil še en velik uspeh. Na državnem tekmovanju Naša pesem v Mariboru je osvojil srebrno plaketo mesta Maribor in ponovno dokazal, da sodi v sam vrh slovenske zborovske glasbe. Pevci in pevke so dosegli 87.7 točke, kar pomeni, da so za las zgrešili zlato.

V svoji jubilejni sezoni so v njihovi 30-letni zgodovini, prav v tej sezoni najuspešnejši. Predstavili so se s sledečim programom: MUSICA GERMANA – J. Gallus, CANTATE DOMINO – T. Vulc, ZADNJI ČAS PRED ZIMO - S. Vremšak in slovensko ljudsko ZELENI JURIJ.

Stroga žirija je za najboljši zbor izbrala mešani pevski zbor Megaron pod vodstvom Damjana Močnika, za najboljšo dirigentko pa Heleno Fojkar-Zupančič, ki vodi zbor sv. Nikolaja iz Litije. Člani zbora se s petjem ukvarjajo ljubiteljsko, druži jih energija in mladost, a jim vseeno uspeva tudi na zahtevnih tekmovanjih, kjer dominirajo vedno številčnejše projektne zasedbe. Časa za oddih še ne bo, saj jih v soboto, 19. maja, čaka še koncert v Avstiji.

Besedilo: Marina Koželj, Fotografije: Janez Eržen
Vir: kamnican.si


<< Nazaj | Novice