Mali grad

Maturanti Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik zaplesali četvorko med dežnimi kapljami

26.05.2014

 

Dopoldan je župan Marjan Šarec na Glavnem trgu v Kamniku pozdravil in nagovoril 200 maturantk in maturantov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, ki so zaplesali četvorko. Dobro razpoloženi dekleta in fantje, so kljub obilnim dežnim kapljam, po prejetju spričeval, skupaj z učitelji in ravnateljem, krenili izpred GSŠRM Kamnik po Šutni do Glavnega trga.

Tam je našim maturantkam in maturantom, ob pomembni prelomnici v njihovem življenju, iskreno čestital tudi župan Marjan Šarec ter jim zaželel, da uspešno zaplešejo novim izzivom naproti, saj jih čaka še zadnje srednješolsko dejanje, zrelostni izpit. »Pred vami je nova življenjska pot, nabirali boste nova znanja in izkušnje. Ponosni in veseli smo, da vas lahko spremljamo tukaj v središču Kamnika, na vaši nadaljnji poti pa vam želim vse dobro in radi se vračajte v Kamnik«, je še dodal župan.

Ravnatelj GSŠRM Kamnik mag. Šemso Mujanovič ni skrival ponosa nad maturanti, saj so se, kot nam je povedal, zelo dobro odrezali dijaki štirih oddelkov gimnazije (dosegli so približno 96 odstotno uspešnost) in dijaki predšolske vzgoje (dosegli so približno 97 odstotno uspešnost); malce slabše se je odrezal 1 oddelek splošne gimnazije (84 odsotna uspešnost) in oba oddelka ekonomskega tehnika (pod 80 odstotna uspešnost).

Iz rok župana Marjana Šarca in ravnatelja mag. Šemsa Mujanoviča pa je dijakinja Lara Jerman prejela zahvalo in darilo, saj je med vsemi ostalimi dosežkiv Istanbulu osvojila bronasto medaljo na evropski dekliški matematični olimpijadi
in z vrhunskim spopadanjem z najtežjimi matematičnimi nalogami ponesla ime občine Kamnik tudi izven njenih meja.

Zbrane misli ter srečno kamniški maturantje!


<< Nazaj | Novice