Mali grad

Maša za pokojne profesorje, dijake in uslužbence Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik

26.03.2015

 

Zvečer se je v cerkvi Frančiškanskega samostana odvijala maša za pokojne profesorje, dijake in uslužbence Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, ki se jo je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Matej Slapar.

Gimnazija Kamnik, ustanovljena 1949. leta, je bila desetletja vzgon in vodilo kulturnega življenja v Kamniku. S širitvijo dejavnosti in programov v Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik je danes ena osrednjih izobraževalnih ustanov v Sloveniji. Mnogo izjemnih ljudi, povezanih z njo, profesorjev, nekdanjih dijakov in sodelavcev, je že odšlo. S sveto mašo v frančiškanski cerkvi v Kamniku, ki jo je daroval provincialni minister, pater Marjan Čuden, smo se spomnili prav njih.

Po maši se je odvijalo druženje v frančiškanski dvorani ob spoštljivem obujanju spominov na pokojne profesorje, dijake in uslužbence Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

Ob tej priložnosti je zbrane v imenu Občine Kamnik nagovoril tudi podžupan Matej Slapar, ki je v svojem nagovoru poudaril: »Prav je, da se spominjamo umrlih, še posebej je prav, da se spominjamo tistih, ki so nam v življenju nekaj dali, to so profesorji in profesorice ter sodelavci Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. Veliko so nam dali tudi sošolci in sošolke, s katerimi smo preživeli srednješolska leta. Sam sem imel profesorja in sošolca, ki sta žal že preminula in prav je, da se spominjamo teh, s katerimi smo preživeli lep del svojega življenja. Hvala profesorjem, da vzgajate te rodove in vas ob tej priložnosti vabim na jutrišnjo slovesnost ob prazniku Občine Kamnik. Obenem pa opravičujem župana, ki se dogodka zaradi bolezni žal ni mogel udeležiti.«


<< Nazaj | Novice