Mali grad

Maša za pokojne profesorje, dijake in uslužbence Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik

21.03.2014

 

Župan Marjan Šarec se je zvečer v cerkvi Frančiškanskega samostana udeležil maše za pokojne profesorje, dijake in uslužbence Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

Gimnazija Kamnik, ustanovljena 1949. leta, je bila desetletja vzgon in vodilo kulturnega življenja v Kamniku. S širitvijo dejavnosti in programov v Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik je danes ena osrednjih izobraževalnih ustanov v Sloveniji. Mnogo izjemnih ljudi, povezanih z njo, profesorjev, nekdanjih dijakov in sodelavcev, je že odšlo. S sveto mašo smo se tako spomnili prav njih in združili spomine, spoštovanje in ljubezen.

Glasbeno so obred spremljale pevke in pevci cerkvenega zbora, mašo pa je vodil pater Mari Osredkar.

Sledilo je druženje v dvorani Frančiškanskega samostana, kjer je zbrane nagovoril župan Marjan Šarec: »Pozdravljeni na duhovno in družabno bogatem večeru. Lepo je videti, da smo se zbrali v tako velikem številu. Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik je izobraževalni hram in srce kamniškega srednješolstva. Vedno znova nas dijakinje in dijaki presenetijo tako z učnimi dosežki kot z dosežki na kulturnem področju, vsekakor pa imajo velike zasluge pri tem tudi mentorji in strokovni kader šole. Danes smo se zbrali, da se s spoštovanjem poklonimo tistim, ki so bili na kakršenkoli način povezani s kamniško gimnazijo, veliko so dali družbi s svojimi uspehi, a so nas na žalost že zapustili.«


<< Nazaj | Novice