Mali grad

Martinova sobotna tržnica kot uvod v martinovanja v občini Kamnik

11.11.2016

 

Martinova sobotna tržnica kot uvod v martinovanja v občini KamnikVabimo vas, da se nam pridružite na martinovanju, ki bo v soboto, 12. novembra 2016, med 8. in 13. uro na Glavnem trgu. Martinova sobotna tržnica bo kot uvod v ostala martinovanja v občini Kamnik tako minila v znamenju dobre jedače in pijače, plesa in glasbe ter premierni predstavitvi »Kamniške košarice lokalnih dobrot«.

Vinski praznik bo v Kamnik pripeljal vinske sode ter vinarje iz vseh slovenskih pokrajin, zavoljo degustiranja žlahtne kapljice. Vino bo tokrat moč okusiti iz pravega malega vrčka, kamniške majolke, kot se za mesto v naročju planin spodobi. Na ta dan bo sledil tudi slavnostni krst mošta, ki se bo ob šegavem blagoslovu spremenil v pravo vino, obiskovalce pa bosta pozdravila župan Marjan Šarec in direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Božena Peterlin.

Za Martinovo pojedino bodo na stojnicah poskrbeli lokalni gostinski ponudniki, ki bodo postregli z okusnimi jedmi iz nabora dobrot Okusi Kamnika in seveda ne pozabili na tradicionalno Martinovo pojedino.

Da domov ne boste odšli lačni ter praznih rok, bomo na eni izmed stojnic premierno predstavili »Kamniško košarico lokalnih dobrot«.

Košarica vsebuje nabor lokalnih pridelkov in izdelkov ki so značilne prav za Kamnik in okolico. V njej boste našli sir trnič, žganje iz vršičkov in storžev ruševja imenovano rušovc, temno čokolado s trničem, slivovo marmelado iz Tunjic, Tuhinjsko klobaso, domač sir sirarne Pr' Gabršk, suhe jabolčne krhlje, domač jabolčnik ter Živo vodo iz Tunjic.

Kot se za praznik spodobi, nam ne bo manjkalo prijetne glasbe. Pridružil se nam bo ansambel Anovški fantje iz Štajerske, Andreja Čamernik in Danijel Rampre, Ljudske pevke Predice in Francetovi orgličarji iz Škofjeloškega s skoraj da že pozabljenim inštrumentom ustnimi harmonikami oziroma orglicami.

Tudi letos bo najbolj značilen Martinov krožnik možno poskusiti pri kamniških gostinskih ponudnikih:

Pridite v Kamnik in nazdravite skupaj z nami godu sv. Martina.

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik
Fotografije: Občina Kamnik in Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik


<< Nazaj | Novice