Mali grad

Marjan Fabjan se je osvežil v kamniškem bazenu

23.08.2016

 

Marjan Fabjan se je osvežil v kamniškem bazenuMarjan Fabjan, eden najboljših trenerjev juda na svetu (tudi dvakratni dobitnik naziva najboljši trener na stari celini) in trener uspešnih judoistk Tine Trstenjak in Anamari Velenšek, se je na svoji poti od Lopate do Brezij na Gorenjskem drugi dan, včeraj, ustavil v Kamniku, kjer se je na kamniškem bazenu tudi osvežil po naporni hoji skozi Tuhinjsko dolino. Na bazenu ga je pričakal tudi vodja športnih programov Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Franci Kramar.

Po krajši osvežitvi je prenočil v Kamniku, od koder se bo danes odpravil na drugo polovico svoje več kot 100 kilometrov dolge poti. Marjan Fabjan je obljubo po romanju na Brezje izrekel pred nastopom poškodovane Anamari Velenšek, v primeru, če bo le ta osvojila medaljo na Olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Rečeno storjeno. Po zlati medalji Tine Trstenjak, je bron osvojila še Anamari Velenšek in Marjan Fabjan se je s prijatelji podal na obljubljeno pot. Pot ga je vodila tudi skozi kamniško občino, v kateri je v mlajših kategorijah uspešen tudi Judo klub Kamnik, kar nekaj mladih judoistk in judoistov pa trenira tudi klubu iz sosednje občine Komende, skozi katero se bo danes sprehodil Marjan Fabjan.

Ob koncu mu zaželimo, da bo skupaj s svojo ekipo še večkrat tako uspešno zastopal slovenske barve in da bi moral še vsaj nekajkrat izpolniti podobne obljube.

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik


<< Nazaj | Novice