Mali grad

Maraton Alpe Scott 3. julija 2011 na sporedu že petič

10.06.2011

 

Maraton Alpe Scott zaznamuje slikovita, 130km dolga trasa, ki povezuje 11 občin in 2 deželi, udeležence pa vodi čez tri alpske prelaze, ki so v zgodovini tako ali drugače ločevali ljudi, jezike, kulture, itd. Organizatorji uspešno sodelujejo z občinami, društvi in športnimi organizacijami ob poti - povezovanje v vseh pogledih tako ostaja poslanstvo maratona.

Maraton Alpe Scott skupaj z Maratonom Franjo BTC CITY in Jurišem na Vršič letos prvikrat šteje za Pokal Schneekoppe. Maraton bo ponovno potekal v okviru prireditve KAMSPORT 2011, ki bo Kamnik 2. in 3. julija 2011 spremenila v prizorišče cestnega in gorskega kolesarjenja ter triatlona.

Zagotovo eden najatraktivnejših kolesarskih maratonov v Sloveniji - Maraton Alpe Scott, bo v nedeljo, 3. julija v svoji peti izvedbi ponovno obkrožil Kamniško-Savinjske Alpe. Že dodobra  poznan maraton pri nas je v lanskem letu privabil rekordnih 515 udeležencev iz sedmih držav, organizatorji prireditve, Kolesarsko društvo Alpe, pa se lepe udeležbe nadejajo tudi letos. S skupnim točkovanjem z dvema rekreacijsko tekmovalnima dogodkoma so poskrbeli za nadgradnjo maratona in nov izziv za udeležence.

Pokal Schneekoppe

Maraton Alpe Scott, Maraton Franja BTC CITY in Juriš na Vršič so brez dvoma priljubljene kolesarske prireditve. Vsaka od njih je posebna, v želji po sodelovanju in večji odmevnosti pa so se organizatorji odločili, da tri kolesarske dogodke povežejo s skupnim točkovanjem. Z eno prijavo se bodo udeleženci potegovali za zmago v skupnem seštevku Pokala Schneekoppe (razpis za Pokal Schneekoppe na povezavi http://www.franja.org/prijava-na-maraton_1.html), zaključna podelitev priznanj in pokalov pa bo 3. septembra v Kranjski Gori po zaključku Juriša na Vršič.

Atraktivna in slikovita trasa Maratona Alpe Scott

Trasa maratona, ki na 130 kilometrih obide 11 občin v Sloveniji in Avstriji, premaga 2000m višinske razlike in obkroži bodoči Regijski park Kamniško - Savinjske Alpe, velja za eno najlepših in najatraktivnejših kolesarskih tras pri nas. Udeležence bo vodila čez tri alpske prelaze, ki so v zgodovini tako ali drugače ločevali ljudi, jezike, kulture, itd. Organizatorji radi povedo, da maraton znova povezuje pokrajine v dveh državah, Sloveniji in Avstriji, prelazi Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec pa so za kolesarje svojevrsten in največji izziv na maratonu.

Maraton bo tudi letos potekal ob popolni zapori cest in elektronskem merjenju časa. Prvikrat je uvrščen v koledar mednarodne kolesarske zveze UCI.  Organizatorji nadaljujejo  z dobrim sodelovanjem s Slovensko športno zvezo na avstrijskem Koroškem in Občino Železna Kapla. Tako bo vzpon na Pavličevo sedlo, najbolj strm in selektiven na trasi, tudi letos veljal za lovoriko Pokala Občine Železna Kapla in SŠZ.

KAMSPORT 2011

Po uspešnem prvem Kamsportu, ki je že lani prvi julijski vikend združil tri športna tekmovanja, se zgodba Kamsporta z letnico 2011 nadaljuje. Poleg Maratona Alpe Scott bosta 2. in 3. julija na sporedu še gorsko kolesarska tekma 14. Kamniški kros 2011, ki šteje za slovenski pokal, Pokal Alpe Adria, uvrščena pa je tudi na koledar mednarodne kolesarske zveze UCI, ter triatlon tekma Ambrož triatlon Kamnik, ki prav tako šteje za slovenski pokal. Večerna rokovsko obarvana koncerta v petek in soboto pa bosta poskrbela za zabavo in prijetno vzdušje vseh udeležencev tekmovanj in obiskovalcev.

Priprave na Kamsport 2011, nad katerim bedijo klub Calcit Bike Team, klub Trisport, Kolesarsko društvo Alpe in Študentski klub Kamnik, so v polnem teku. Dogodek podpira tudi Občina Kamnik.

Dodatne informacije:
Nika Vrhovnik
KD Alpe
Mob: 040 345 709


<< Nazaj | Novice