Mali grad

Mali svetovni pokal v Nallsu

16.04.2018

 

Mali svetovni pokal v NallsuItalijanski Nalles je bil včeraj prizorišče mednarodne dirke prve kategorije v olimpijskem krosu za gorske kolesarje, ki bi ga lahko poimenovali kar mali svetovni pokal. Na startu so se namreč zbrali nekateri najboljši tekmovalci in tekmovalke sveta, manjkali pa niso kamniški gorski kolesarji Calcit Bike Teama.

V moški elite konkurenci sta startala Rok Naglič in Boštjan Hribovšek. Predvsem Naglič se je znova izkazal. Osvojil je 36. mesto, med mlajšimi člani je bil deveti, to pa je izjemen obet pred prihajajočimi svetovnimi pokali. Hribovšek je končal na 81. mestu, do uvrstitve je prišlo 115 tekmovalcev. Na vrhu je bil Švicar Mathias Flückiger pred Francozom Stephanom Tempierjem in njegovim rojakom Maximom Marottejem, Švicarjem Florianom Voglom, Italijanom Gioelejem Bertolinijem, še enim Švicarjem Lukasom Flückigerjem … Vsi so tekmovalci, ki krojijo svetovni vrh.

»Od štarta sem šel s polnim gasom, ampak glede na konkurenco so tudi ostali šli, kolikor se je le dalo. Pred spustom sem ostal okoli 40. pozicije, kar me je v prvem krogu stalo kar kakšno minutko proti prvemu, saj je proga takšna, da se ne da veliko prehitevati. Nato sem dirkal z glavo kot vsako dirko letos. Dva, tri kroge sem bil res močan, a žal nisem mogel prehitevati na gozdnem vzponu in tako ostaneš tam, kjer si . S tekmo sem zelo zadovoljen, saj tekmovalci, ki so se pojavili na štartu, sodijo v sam vrh svetovnega pokala med elite konkurenco. Moj fokus je na svetovnem pokalu v Albstadtu ter evropskem prvenstvu, ki ga letos gosti Gradec. Pred svetovnim pokalom bom oddirkal še Završnico ter Gradec kot pripravo na EP ter seveda še domačo dirko XC Kamnik,« je razkril Naglič.

Mihael Štajner je med mladinci zasedel 60. mesto. Blaž Žle je bil med mlajšimi mladinci 13. Še mlajša tekmovalca od omenjenih sta prav tako blestela, Ambrož Vovk je bil izvrsten četrti, Hana Kranjec Žagar pa je bila nepremagljiva za vse tekmice.

Besedilo in fotografije: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice