Mali grad

Male odbojkarice Calcita s Prevaljčankami za finale

24.05.2013

 

Odbojkarice Calcit Volleyballa I, ki nastopajo v mali odbojki, imajo v nedeljo, 26. maja 2013, svoj najpomembnejši turnir v sezoni. Pred njimi je le še finalni turnir, s čimer so ponovile lanski uspeh, ko so na koncu osvojile četrto mesto. Letos si želijo narediti še korak naprej, toda v polfinalu se bodo pomerile s Prevaljčankami, ki do zdaj v ligi še niso izgubile niti tekme. Na prvi polfinalni tekmi se bosta pomerili ekipi Vitala in Formisa.

»V zadnjih 14 dneh smo imeli nekaj težav z virozami, so pa zato prisotne deklice trenirale vrhunsko. Dokazale so, da so vesele uvrstitve v finale, ampak hočejo še več. Popravili smo predvsem igro v obrambi. Na vseh turnirjih do zdaj je bil cilj igrati dobro, pokazati napredek v igri, na finalnem turnirju pa je cilj zmaga. Ekipe s Prevalj sicer ne poznamo, po rezultatih pa vidimo, da so izredno močna ekipa. Vendar imamo v letošnji sezoni tudi mi izredno ekipo, ki se lahko kosa z vsemi. Na finalnem turnirju običajno zmaga tisti, ki naredi manj napak, se hitreje zbere in se manj boji poraza. Mi se poraza ne bojimo, želja je večja od strahu. Prehlade so bolj ali manj vse igralke pustile za sabo, žal pa ne bomo mogli računati na Evo Skvarč, ki je poškodovana, a bo na klopi. Igralka manj se nam bo zagotovo poznala, vendar je ekipa homogena in z Barbaro Novak že imava ustrezno rešitev,« je pred nedeljskim finalnim turnirjem v mali odbojki, ki se bo začel ob 10. uri, optimistično razpoložena trenerka kamniških malih odbojkaric Živa Cof.

V Hočah bodo barve Calcit Volleyballa I branile: Lucijana Kraljevič, Eva Pogačar, Klara Flerin, Zala Špljarič, Lea Gašperlin, Lara Mlakar, Lana Mujanovič, Neža Ladink, Tajda Kladnik, Veronika Beznik, Eva Skvarč in Sara Sitar. 

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice