Mali grad

Lonček kuhaj – nadaljevanje projekta Pisker iz črne kuhinje

30.03.2012

 

Konec marca v Turističnem društvu Kamn'k nadaljujemo s projektom Pisker iz črne kuhinje, ki ga delno financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. Domačijo je v treh dneh obiskalo kar 120 otrok.

Šest skupin otrok iz Vzgojno-varstvenega centra Antona Medveda je te dni obiskalo Budnarjevo domačijo, kjer smo jim pripravili program Lonček kuhaj. Gre za del projekta Pisker iz črne kuhinje, ki ga Turistično društvo Kamn'k soustvarja s kamniško lončarko in izdelovalko umetnostne obrti, Tatjano Hlačer. Program obsega ogled domačije s poudarkom na piskru in zgodbice o Minki in njenemu piskerčku ter delavnici izdelovanja piskerčkov, ki jih bodo otroci razstavili v svojih vrtcih. Delavnico je vodila mag. Teja Hlačer. Program se konča s pokušino mlečne kaše s suhimi slivami, pečene v velikem lončenem piskru.

Program Lonček kuhaj smo te dni speljali pilotno in je bil za otroke kamniških vrtcev brezplačen. Zaradi izjemnega navdušenja otrok in vzgojiteljic bomo program vključili  v redni program oziroma ponudbo Budnarjeve domačije.

Besedilo in fotografije: Alenka Hribar, TD Kamn´k


<< Nazaj | Novice